Etikai vizsgálat indult Ungár Péterrel szemben
2018. július 17. 17:25

Nyilvánosságra került egy videó, amelyben az LMP-s politikus bevallja: direkt kötött érvénytelen szerződést a párt volt kampánytanácsadójával, Ron Werberrel. Mindezt azért tette, hogy később a pártnak ne legyen semmilyen kötelezettsége Werber felé. Ungár Péter szerint ez pusztán egy szerencsétlen kijelentés volt, valójában nem járt el jogszerűtlenül.

Az országgyűlési  választás után az LMP egyik zárt ülésén ismerte be, hogy szándékosan kötött érvénytelen szerződést Ron Werberrel, az LMP volt kampánytanácsadójával. A nyilvánosságra került videó kapcsán Ungár Péter azt nyilatkozta: „ez egy szerencsétlen és hülye mondat volt”. Az LMP-s politikus szerint bármi is hangzik el a felvételen, az nem igaz, mert ő valójában nem járt el jogszerűtlenül.

A videóban Ungár még azt is bevallja, hogy azért kötött érvénytelen szerződést, hogy Ron Werber semmilyen követelést ne tudjon később érvényesíteni bíróságon.

Ron Werber tavaly ősszel vállalta el, hogy a tavaszi országgyűlési választási kampányban az LMP-nek dolgozik. Werber, aki korábban az MSZP-t is segítette, márciusig dolgozott az LMP-nek. Aztán váratlanul otthagyta a pártot. Májusban derült ki, hogy a kampányszakértő tízmillió forintot követel az LMP-től, mivel állítása szerint a párt nem fizette ki a munkáját, és többször megszegte a szerződésüket is.

Kanász-Nagy Máté, az LMP elnökségi titkára szerint Ungár Péter nem hibázott, mert minden jogosultsága megvolt ahhoz, hogy aláírja a szerződést. Korábban az LMP társelnöke is védelmébe vette Ungárt. Szél Bernadett szerint Ungár Péter azért nem hibázott, mert az LMP valóban Ron Werberrel akart dolgozni.

Ugyanezzel védekezik most Ungár Péter is, mindezek ellenére mégis etikai vizsgálat indult vele szemben.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó