Etikai vizsgálat indult Ungár Péterrel szemben
2018. július 17. 17:25

Nyilvánosságra került egy videó, amelyben az LMP-s politikus bevallja: direkt kötött érvénytelen szerződést a párt volt kampánytanácsadójával, Ron Werberrel. Mindezt azért tette, hogy később a pártnak ne legyen semmilyen kötelezettsége Werber felé. Ungár Péter szerint ez pusztán egy szerencsétlen kijelentés volt, valójában nem járt el jogszerűtlenül.

Az országgyűlési  választás után az LMP egyik zárt ülésén ismerte be, hogy szándékosan kötött érvénytelen szerződést Ron Werberrel, az LMP volt kampánytanácsadójával. A nyilvánosságra került videó kapcsán Ungár Péter azt nyilatkozta: „ez egy szerencsétlen és hülye mondat volt”. Az LMP-s politikus szerint bármi is hangzik el a felvételen, az nem igaz, mert ő valójában nem járt el jogszerűtlenül.

A videóban Ungár még azt is bevallja, hogy azért kötött érvénytelen szerződést, hogy Ron Werber semmilyen követelést ne tudjon később érvényesíteni bíróságon.

Ron Werber tavaly ősszel vállalta el, hogy a tavaszi országgyűlési választási kampányban az LMP-nek dolgozik. Werber, aki korábban az MSZP-t is segítette, márciusig dolgozott az LMP-nek. Aztán váratlanul otthagyta a pártot. Májusban derült ki, hogy a kampányszakértő tízmillió forintot követel az LMP-től, mivel állítása szerint a párt nem fizette ki a munkáját, és többször megszegte a szerződésüket is.

Kanász-Nagy Máté, az LMP elnökségi titkára szerint Ungár Péter nem hibázott, mert minden jogosultsága megvolt ahhoz, hogy aláírja a szerződést. Korábban az LMP társelnöke is védelmébe vette Ungárt. Szél Bernadett szerint Ungár Péter azért nem hibázott, mert az LMP valóban Ron Werberrel akart dolgozni.

Ugyanezzel védekezik most Ungár Péter is, mindezek ellenére mégis etikai vizsgálat indult vele szemben.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Eltüsszentett forradalom
  Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
 • Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
  Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.
 • Orbán Viktor most is ellenzékben van, csak európai színten
  Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük.
 • Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
  Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.
MTI Hírfelhasználó