Zárug: Az ellenzék strukturális válságban van
2018. július 17. 17:45

A magát függetlennek valló, ám az egész ellenzék támogatását élvező Erdei Sándor, azaz Rokker Zsolti szórólapjait osztogatták Miskolcon vasárnap LMP-s és jobbikos aktivisták. Az ellenzéki támogatás ellenére magabiztos fideszes győzelem született: a szavazatok csaknem 61 százalékát a kormánypártok jelöltje, Nagy Ákos kapta. Zárug Péter Farkas politológus az ECHO TV Napi aktuális című műsorában a miskolci választás eredményét komoly győzelemnek nevezte, szerinte az ellenzéki összefogás helyi szinten is megbukott.

A politológus kiemelte: bár más egy polgármester választás, mint egy önkormányzati, Miskolcon is egyértelműen érezhetőek volt az ellenzéki pártok strukturális problémái. Szerinte az időközi választáson tapasztalt Jobbik-MSZP összefogás hiteltelen a választók számára.

Nem tudom mit mond egy igazi MSZP-s , és nem tudom hogy mit mond egy igazi jobbikos erre -fogalmazott. Hozzátette: a viszonylag alacsony részvételi arány nem mentség az ellenzéki vereségre.

Zárug Péter Farkas szerint az ellenzék két oldalán a pártszakadás okán válságban lévő Jobbik, valamint a szintén vezetői válságban lévő baloldal áll.
Ezt íróasztal mellett összeadogathatják a pártvezetők, és orbánozhatnak reggeltől estig, de ez nem ellenzéki stratégia – tette hozzá a politológus.

Szerinte a Jobbik és az MSZP egymáshoz való közeledése pont a pártokat támogató keménymagot riasztja el.

A miskolci időközi választás Jobbikos olvasatáról, miszerint választási csalás történt, azt mondta: az ellenzéknek tartalom nélküli politikai blöffök helyett el kellene ismernie a saját felelősségét a vereségben.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO Televízió weboldalán.

echotv.hu
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó