Viharos széllökésekre figyelmeztetnek
2018. július 18. 10:34

Többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Többnyire erősen felhős idő várható, inkább csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Főként a Dunától keletre több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Az erős északnyugati szelet nagy területen kísérik viharos lökések.

A csúcshőmérséklet általában 24 és 30 fok között várható, de az Alföldön helyenként hűvösebb lehet. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Képkivágás

Szerdán a tegnapinál jóval kisebb számban, nagyobb eséllyel délután, este az ország északkeleti megyéiben fordulhat elő zivatar. Délelőttől ismét nagy területen megerősödik az északnyugati szél.

A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharos lökésekre is számítani kell. A Dunazug-hegyvidék és a Bakony magasabb részein időnként 80 kilométer/órát meghaladó szél is lehet.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Polgárverés – 12 éve
    Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
MTI Hírfelhasználó