Több megyében is felhőszakadásra figyelmeztetnek
2018. július 19. 09:38

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap. Több megyében is felhőszakadásra figyelmeztetnek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Délelőttig főleg a Dunántúlon alakulhat ki kisebb eső, zápor, délután inkább a Dunától keletre számíthatunk több helyen záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadással.

Az északnyugati szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Estére többnyire erősen felhős marad az ég keleten, ott elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. A Dunántúlon csökken a felhőzet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet már csak néhol kísérhetik élénk lökések, a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelzés. Fotó: OMSZ

A viharos lökések hajnalra fokozatosan a Bakony és a Balaton környékén is megszűnnek. Holnap is nagy területen lesz erős az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben, de viharos széllökések inkább már csak a magasabban fekvő helyeken fordulhatnak elő.

Csütörtök délutántól keleten, északkeleten megnő az esély zivatarok kialakulására, amelyeket egy-egy helyen felhőszakadás kísérhet.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó