Vb-döntő - A biztonságiakat is előveszik
2018. július 20. 23:43

A biztonsági személyzet több tagja is büntetésre számíthat Oroszországban, amiért nem tudták megakadályozni, hogy négyen a pályára szaladva megzavarják a labdarúgó-világbajnokság francia–horvát döntőjét.

A múlt vasárnapi, moszkvai finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára rendőrnek öltözve, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőrségi egyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás. Egyformán 15 napos börtönbüntetést kaptak, emellett azt is megtiltották nekik, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek. Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. Ezúttal arra, hogy Oroszországban nem tisztelik az emberi jogokat.

„Szégyelljék magukat. Hiba volt, hogy ilyen egyszerűen átjutottak” – üzente a mulasztó biztonságiaknak a világbajnokság helyi szervezőbizottságának vezetője. Alekszej Szorokin hozzátette, a felelősök fegyelmi büntetésre számíthatnak.

A Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda egyik tagját vezetik el az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország - Horvátország döntőjében (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

A Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda egyik tagját vezetik el az oroszországi labdarúgó-világbajnokság Franciaország – Horvátország döntőjében (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

A döntőt, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök is a helyszínen tekintett meg, a franciák nyerték 4-2-re.

m4sport.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
MTI Hírfelhasználó