Kárpátaljali magyar gyerekek nyaralnak Zánkán
2018. július 21. 12:16

Kárpátaljai magyarokat köszöntött az Országházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára pénteken; a gyermekek vasárnaptól a zánkai Erzsébet-táborban nyaraltak.

Lőrinczi Zoltán az ünnepségen azt mondta, nagy büszkeség, hogy a Parlamentben találkozhatnak. Ez az a hely, ahol eldől a magyar nép sorsa, ahol “nemzetünk legkiválóbbjai” társaik szavazatai alapján összegyűlnek, eldöntve, mi lesz a legjobb a többieknek, szerte a Kárpát-medencében – jelentette ki.

A helyettes államtitkár arra kérte a jelenlévőket, hogy vigyék el üzenetét szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak: magyarnak lenni jó.

Idén az Erzsébet-táborok keretében 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban, ahol együtt vakációznak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhetik meg összetartozásukat.

D_NOE20190720007

Kárpátaljai magyar gyerekek ismerkednek az Országházzal, ahol  Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára köszöntötte őket 2018. július 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

MTI
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó