Kárpátaljali magyar gyerekek nyaralnak Zánkán
2018. július 21. 12:16

Kárpátaljai magyarokat köszöntött az Országházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára pénteken; a gyermekek vasárnaptól a zánkai Erzsébet-táborban nyaraltak.

Lőrinczi Zoltán az ünnepségen azt mondta, nagy büszkeség, hogy a Parlamentben találkozhatnak. Ez az a hely, ahol eldől a magyar nép sorsa, ahol “nemzetünk legkiválóbbjai” társaik szavazatai alapján összegyűlnek, eldöntve, mi lesz a legjobb a többieknek, szerte a Kárpát-medencében – jelentette ki.

A helyettes államtitkár arra kérte a jelenlévőket, hogy vigyék el üzenetét szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak: magyarnak lenni jó.

Idén az Erzsébet-táborok keretében 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban, ahol együtt vakációznak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhetik meg összetartozásukat.

D_NOE20190720007

Kárpátaljai magyar gyerekek ismerkednek az Országházzal, ahol  Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára köszöntötte őket 2018. július 20-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó