Kamu lehet az ENSZ jelentése a palesztin menekültekről
2018. július 21. 23:00

Az Egyesült Nemzetekben tudatos döntést hoztak arról, hogy megkülönböztessék a palesztin menekülteket az összes többi menekülttől – állítja Joan Peters újságíró, aki azt is tudni véli, hogy mivel a palesztin menekültek továbbadják státuszukat a leszármazottaiknak, ezért lehet óriási a számuk, legalábbis a statisztikai adatok szerint. Egy amerikai jelentés szerint pedig csak 20 000 palesztin „menekült” van a világon, nem pedig 5,1 millió, mint amit az ENSZ állít.

Az amerikai kongresszus tagjai ezért most arra kérik a külügyminisztériumot, hogy hozza nyilvánosságra azt a dokumentumot, amelyet az Obama-adminisztráció alatt állítottak össze a menekültek valódi számáról. A törvényhozók szerint ez a jelentés hatással lehet arra, hogy az Egyesült Államok hogyan tekint a menekültügyre, a palesztin menekültek száma ugyanis a valóságban lényegesen kisebb, mint amit az ENSZ állít évek óta.

Az USA egyébként ez alapján ad rendkívül bőkezű támogatást – az adófizetők pénzéből – az Egyesült Nemzetek Szervezetének.
Az ENSZ Segély- és Munkaügyi Ügynöksége(UNRWA) nyújt ugyanis segítséget a palesztin menekültek és leszármazottaik számára.

Az ENSZ azt állítja, hogy világszerte 5,1 millió palesztin menekült van. Azok a források viszont, akik látták a jelentést, ezt határozottan cáfolják: a külügyminisztérium becslése szerint a Palesztinából érkezett 700 ezer arab menekült közül csak 20 000 szorult ki lakóhelyéről.

A Geller Reports-on megjelent cikkben tudni vélik, hogy a Külügyminisztérium az Obama-kormányzat alatt rejtette el azt a kulcsfontosságú jelentést, ami azt bizonyítja, hogy az adatokat évtizedek óta hamisítják.

A Washington Free Beacon adott először januárban a menekültügyi jelentés meglétéről, bár a külügyminisztérium jogilag köteles a jelentés nem minősített verzióját közzétenni, többször is figyelmen kívül hagyta a Kongresszus követeléseit, és nem adták ki a dokumentumot.

Izgalmas adalék, hogy amikor Joan Peters amerikai újságíró az 1984-es Book Of Time Immemorial című könyvéhez gyűjtött háttéranyagot, megtudta, hogy az Egyesült Nemzetekben tudatos döntést hoztak arról, hogy megkülönböztessék a palesztin menekülteket az összes többi menekülttől. A palesztin menekültek ugyanis továbbadják státuszukat a leszármazottaiknak. Ennek eredményeképpen a palesztin menekülteket milliós nagyságban számolják.

magyaridok.hu
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó