Egyre több robbanószerkezet kerül elő a Dunából
2018. augusztus 9. 21:23

A Duna alacsony vízállása miatt több dolguk akad a honvédség tűzszerészeinek. A korábban víz alatt lévő mederben ugyanis felszínre kerülnek az eddig víz alatt lévő világháborús bombák és egyéb robbanószerkezetek. Néhány napja vízben játszó gyerekek egy éles kézigránátot találtak a folyóban.

A Duna vízállása mára a valaha mért legalacsonyabb értékre csökkent. Míg Budapestnél nulla, addig Szentendrénél mínusz 15 centiméter. Az alacsony vízszint miatt a megszokotthoz képest jóval több második világháborús robbanószerkezet kerül felszínre.

Egy testvérpár néhány napja Gödnél egy éles kézigránátot talált az iszapban, de aknavetőgránátok millió számra lehetnek még a földben, vagy a folyók medrében. A tűzszerészek azt mondják, ha valaki robbanószerkezetet, vagy ahhoz hasonló tárgyat talál, azonnal értesítse a hatóságokat.

A honvédség tűzszerészei évente átlagosan kétezer riasztást kapnak, az esetek 60 százalékában éles robbanószerkezetet kell hatástalanítaniuk.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor: Mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!
  Közvélemény-kutatók szerint várhatóan négy-hat magyarországi párt, illetve pártszövetség jut be az Európai Parlamentbe (EP) a mostani választáson a 9 induló lista közül. A legfrissebb támogatottsági adatok alapján mandátumot szerez majd a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az MSZP-Párbeszéd, a DK, továbbá esélyes lehet még az LMP és a Momentum is.
 • A nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz
  Magyarország gazdasága az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült, ez az Európa-bajnok növekedés azt igazolja, hogy a nemzeti érdekre fókuszáló politika gazdasági sikereket is hoz – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az elsősorban automatizált logisztikai polcrakodó gépeket (RBG) gyártó MIAS Hungary Kft. kapacitásbővítő beruházásának alapkőletételi ünnepségén szerdán Gyöngyösön.
 • Kvíz
  Vajon az alább idézett beszédet ki mondta el? Vilmos német császár 1916-ban, Joseph Goebbels náci propaganda-miniszter 1940-ben, Gerhard Schröder volt német kancellár az Unió keleti bővítésekor vagy Manfred Weber EU főbiztos-jelölt a mostani kampányban?
MTI Hírfelhasználó