Egyre több robbanószerkezet kerül elő a Dunából
2018. augusztus 9. 21:23

A Duna alacsony vízállása miatt több dolguk akad a honvédség tűzszerészeinek. A korábban víz alatt lévő mederben ugyanis felszínre kerülnek az eddig víz alatt lévő világháborús bombák és egyéb robbanószerkezetek. Néhány napja vízben játszó gyerekek egy éles kézigránátot találtak a folyóban.

A Duna vízállása mára a valaha mért legalacsonyabb értékre csökkent. Míg Budapestnél nulla, addig Szentendrénél mínusz 15 centiméter. Az alacsony vízszint miatt a megszokotthoz képest jóval több második világháborús robbanószerkezet kerül felszínre.

Egy testvérpár néhány napja Gödnél egy éles kézigránátot talált az iszapban, de aknavetőgránátok millió számra lehetnek még a földben, vagy a folyók medrében. A tűzszerészek azt mondják, ha valaki robbanószerkezetet, vagy ahhoz hasonló tárgyat talál, azonnal értesítse a hatóságokat.

A honvédség tűzszerészei évente átlagosan kétezer riasztást kapnak, az esetek 60 százalékában éles robbanószerkezetet kell hatástalanítaniuk.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó