Egyre hangsúlyosabb a nemzetpolitika kérdése
2018. augusztus 9. 23:58

Egyidejűleg vannak jelen a román politikában az együttműködésre utaló lépések és a magyarellenes intézkedések – ezt mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Németh Zsolt aggasztónak tartja a kézdivásárhelyi fiatalok terroristavádját, ahol pirotechnikai eszközökkel való visszaélés volt a kiinduló vád, és első fokon felmentették őket, majd másodfokon öt évet kaptak. Úgy gondolja, hogy itt egy nagyon súlyos problémáról van szó, amely eljárási nehézségeket és aggodalmakat is felvet.

A legaggasztóbb, hogy az igazságszolgáltatás álcája mögött zajlanak a magyarellenes intézkedések, és amikor ezzel kapcsolatban fölemeljük a szavunkat, könnyen érhet bennünket az a vád, hogy megkérdőjelezzük a román igazságszolgáltatás függetlenségét.

Hozzátette, hogy ezzel szemben például a gázkitermelés ügyében, sőt kisebbségi kérdésekben is tapasztalnak pozitív lépéseket.

Németh Zsolt kifejtette: a magyar diplomácia egyre hangsúlyosabban kezeli a nemzetpolitika kérdését.

Megjelent a nemzetpolitikai diplomácia a magyar diplomácia eszköztárában, amikor azt mondjuk, hogy eddig és ne tovább – tette hozzá.
 
Németh Zsolt véleménye szerint a magyar diplomácia nem is fog erről az útról letérni, hiszen szemmel láthatóan tudnak eredményeket felmutatni.
 
 
A teljes beszélgetésITT tekinthető meg.
echotv.hu
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó