Továbbra is fontos betartani a fürdőzés szabályait
2018. augusztus 10. 10:06

A nagyobb tavak, köztük a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Fertő-tó vízminőségével továbbra sincs probléma. Annak ellenére, hogy a sekélyebb részeken már 30 fokos a Balaton. A vízirendőrök és a vízimentők arra kérnek mindenkit, hogy a nyár hátralévő részében is tartsa be a fürdőzés alapvető szabályait. Idén eddig 300 mentőakció volt csak a Balatonnál.

Folyamatosan járőröznek a balatoni vízi rendőrök, akik főszezonban naponta 250 ezer fürdőző biztonságára vigyáznak. A napokban egy három tagú család életét mentették meg, miután egy rossz mozdulat miatt kenujukról a vízbe estek. A mentés sikeres volt, senki sem sérült meg.

A vízirendőrök az idei szezonban eddig csaknem 300 embert mentettek ki a Balatonból. A magas szám ellenére a rendőrök úgy látják, a fürdőzők egyre inkább odafigyelnek, ismerik és be is tartják a szabályokat.

A szakemberek a viharjelzés betartását tartják az egyik legfontosabbnak. Elsőfokú viharjelzés esetén csak a part mellett szabad fürdőzni és vitorlázni, másodfoknál pedig már szigorúan tilos a vízbe menni.

A gumimatracokon és a vízi bicikliken kerülni kell az elalvást, mert nagyon messze lehet sodródni a parttól, az erősebb áramlatok pedig könnyen beboríthatják az embert a vízbe.

Összesen 27 vízi rendészeti és 13 mentőhajóval felügyelik a fürdőzők biztonságát a Balatonon. Idén eddig 5 ember fulladt bele a tó vizébe, amellyel időarányosan harmadára csökkent a halálos áldozatok száma.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó