Továbbra is fontos betartani a fürdőzés szabályait
2018. augusztus 10. 10:06

A nagyobb tavak, köztük a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Fertő-tó vízminőségével továbbra sincs probléma. Annak ellenére, hogy a sekélyebb részeken már 30 fokos a Balaton. A vízirendőrök és a vízimentők arra kérnek mindenkit, hogy a nyár hátralévő részében is tartsa be a fürdőzés alapvető szabályait. Idén eddig 300 mentőakció volt csak a Balatonnál.

Folyamatosan járőröznek a balatoni vízi rendőrök, akik főszezonban naponta 250 ezer fürdőző biztonságára vigyáznak. A napokban egy három tagú család életét mentették meg, miután egy rossz mozdulat miatt kenujukról a vízbe estek. A mentés sikeres volt, senki sem sérült meg.

A vízirendőrök az idei szezonban eddig csaknem 300 embert mentettek ki a Balatonból. A magas szám ellenére a rendőrök úgy látják, a fürdőzők egyre inkább odafigyelnek, ismerik és be is tartják a szabályokat.

A szakemberek a viharjelzés betartását tartják az egyik legfontosabbnak. Elsőfokú viharjelzés esetén csak a part mellett szabad fürdőzni és vitorlázni, másodfoknál pedig már szigorúan tilos a vízbe menni.

A gumimatracokon és a vízi bicikliken kerülni kell az elalvást, mert nagyon messze lehet sodródni a parttól, az erősebb áramlatok pedig könnyen beboríthatják az embert a vízbe.

Összesen 27 vízi rendészeti és 13 mentőhajóval felügyelik a fürdőzők biztonságát a Balatonon. Idén eddig 5 ember fulladt bele a tó vizébe, amellyel időarányosan harmadára csökkent a halálos áldozatok száma.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó