60 ezernél is többen érkeztek Európába az idén
2018. augusztus 10. 22:52

Már több mint 60 ezer migráns és menekült érkezett a földközi-tengeri útvonalon keresztül az idén Európába – közölte pénteken Joel Millmann, az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője egy sajtótájékoztatón Genfben.

Az augusztus 8-ai adatok szerint 60 309 migráns és menekült érkezett Európába. 1524-en haltak meg az út során, közülük 10-en ezen a héten – mondta. Több mint 24 600 migránst és menekültet fogadott Spanyolország, körülbelül 19 ezret Olaszország, mintegy 16 500-at Görögország, közel 250-et Málta, és több mint 100-at Ciprus – részletezte.

Az IOM szóvivője emlékeztetett arra, hogy a tavalyi év folyamán ugyanez idő alatt több mint 117 ezer migráns és menekült érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül, míg 2016-ban több mint 263 ezer. Az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet adatai szerint világszerte csaknem 2400 migráns és menekült lelte halálát útja során. Továbbra is a földközi-tengeri útvonal számít a legveszélyesebbnek.

MTI
Címkék:
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
  • Stratégiai rasszizmus
    Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
MTI Hírfelhasználó