60 ezernél is többen érkeztek Európába az idén
2018. augusztus 10. 22:52

Már több mint 60 ezer migráns és menekült érkezett a földközi-tengeri útvonalon keresztül az idén Európába – közölte pénteken Joel Millmann, az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) szóvivője egy sajtótájékoztatón Genfben.

Az augusztus 8-ai adatok szerint 60 309 migráns és menekült érkezett Európába. 1524-en haltak meg az út során, közülük 10-en ezen a héten – mondta. Több mint 24 600 migránst és menekültet fogadott Spanyolország, körülbelül 19 ezret Olaszország, mintegy 16 500-at Görögország, közel 250-et Málta, és több mint 100-at Ciprus – részletezte.

Az IOM szóvivője emlékeztetett arra, hogy a tavalyi év folyamán ugyanez idő alatt több mint 117 ezer migráns és menekült érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül, míg 2016-ban több mint 263 ezer. Az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet adatai szerint világszerte csaknem 2400 migráns és menekült lelte halálát útja során. Továbbra is a földközi-tengeri útvonal számít a legveszélyesebbnek.

MTI
Címkék:
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Eltüsszentett forradalom
  Tényleg feltámadt a baloldali ellenzék, legalábbis sok éves tespedését felszámolva mintegy varázsütésre in concreto a tettek mezejére lépett.
 • Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert
  Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.
 • Orbán Viktor most is ellenzékben van, csak európai színten
  Nincs olyan, hogy európai nép, a Nyugat pedig soha nem tanulta meg Kelet-Európát – mondja Schöpflin György a Mandinernek. A 15 év után visszavonuló fideszes néppárti EP-képviselőt az uniós évek tapasztalatairól, a Budapest-Brüsszel vitákról, a Brexitről és az EP-választás kilátásairól kérdeztük.
 • Erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
  Erős családok nélkül nem létezhetnek helyi közösségek, ezek nélkül pedig nincs sikeres Magyarország, amely képes felelősséget vállalni a világ bármely pontján élő magyarok iránt – mondta az Országgyűlés alelnöke szombaton az Országházban, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének családi napján.
MTI Hírfelhasználó