Viharokkal, felhőszakadással érkezett meg a hidegfront
2018. augusztus 11. 09:33

Keleten a hőség, nyugaton a viharok miatt adták ki a figyelmeztetéseket mára. Több helyen felhőszakadásokra is készülni lehet. A nagy hőség néhány fokot enyhül, elsősorban a dunántúli területeken; vasárnap már visszatér a kánikula.

A Dunántúlon a déli órákig lesznek záporok, zivatarok, majd megszűnik a csapadék, a Dunától keletre több órára kisüthet a nap, de az Északi-középhegység térségében kialakulhat eső.

Felhőszakadás, jégeső és viharos szél miatt az ország nagy részére riasztást adtak ki.

1screenshot-www.met.hu-2018.08.11-06-09-17

Napközben 25 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Keleten lesz melegebb

A Dunántúlon a déli órákig számítani kell további záporra, zivatarra, majd megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. A Dunától keletre a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, és főként az Északi-középhegység térségében alakulhat ki zápor, zivatar.

Az ország keleti felén is északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél. A zivatarokat néhol felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb. Késő estére 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A napi középhőmérséklet már inkább csak az Alföldön, főként a délkeleti tájakon alakul 25 fok felett.

Így vonulnak a zivatarok

A szombat reggel Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc tovább halad kelet felé, mely a Duna vonalát átlépve valószínűleg erejét veszti. A zivatarlánc nyomában felhőszakadás (20-40 mm), erős vagy viharos szél (50-80 km/h), egy-egy helyen jégeső várható – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kora délutánig elsősorban egy délnyugat-északkelet tengely mentén fordulhatnak elő még zivatarok. A nap második felében nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A Balaton és a Velencei tó is 28 fokos.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó