Rómával nehezebb lesz megállapodnia Berlinnek
2018. augusztus 12. 17:47

Megnyíltak az első bajorországi nagy menekültközpontok: mostantól visszafordítják azokat a menekülteket a német határról, akik Spanyolországnál lépték át az uniós határt.

Persze, ez nem mindenkire érvényes, hiszen a kiskorúakat nem küldhetik vissza – jelentette a közmédia németországi tudósítója az Európai Idő szombati műsorában. Hozzátette, a spanyolokkal megkötött megállapodás mintájára Berlin az olaszokkal és a görögökkel is meg szeretne állapodni, azonban velük előreláthatólag nem lesz olyan könnyű megállapodnia a német kormánynak, mint Madriddal, ugyanis ők kemény feltételeket fognak várhatóan szabni.

Olaszország a jelenlegi helyzetében nehezen lesz rávehető erre, különösen amióta Merkel kormányának rendkívül sok fejfájást okoz az új római kormány, és még a koalíciós partnerénél keményebb migrációs politikát képviselő Seehofernek is igen kevés az az esélye, hogy bilaterális egyezményt kössön Rómával – hangzott el az Európai Időben, a Kossuth Rádión.

hirado.hu - Kossuth Rádió
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó