Emberi maradványok az ellopott gép roncsai között
2018. augusztus 14. 09:52

Emberi maradványokat talált az FBI a seattle-i gép roncsai között. Az utasszállítót – három napja – egy reptéri alkalmazott lopta el, felszállt vele, végül egy szigetre zuhant. A gép fekete dobozát ma kezdik vizsgálni.

Odaadó férj, szerető gyermek és jó barát volt – így jellemezték hozzátartozói azt a férfit, aki az Egyesült Államokban ellopott egy utasszállítót, majd felszállás után másfél órával egy szigetre zuhant Seattle közelében.

A repülőgép a felismerhetetlenségig roncsolódott, amikor a földnek csapódott és felrobbant. A roncsok között az FBI feltehetően a 29 éves elkövető maradványait találta meg, de az azonosítás még tart – mondta el az M1-nek a köztelevízió Los Angeles-i tudósítója, hozzátéve, hogy a gép fekete dobozára is ráleltek, azt Washingtonba szállították, így hamarosan megkezdődhet annak elemzése is.

Könnyen elköthette a gépet

A férfi felelt a repülőtéren a gépek vontatásáért, így férhetett hozzá viszonylag egyszerűen az utasszállítóhoz egy éjszakai műszakban. A pilótaengedéllyel nem rendelkező férfi könnyedén emelkedett a magasba a géppel és több mint egy órát töltött a levegőben, akrobatikus manővereket is bemutatva, mielőtt lezuhant. Mint kiderült – hívta fel a figyelmet a tudósító – korábban számítógépes szimulációs játékkal már gyakorolt, ám szakértők szerint egy ilyen utasszállítót nem egyszerű a magasba emelni és azzal hosszú ideig repülni, mindezt egy számítógépes játékkal nem lehet elsajátítani. Vizsgálják tehát azt is, vett-e repülőgép-vezetői órákat korábban.

Megbízható munkaerő volt

Sajtóhírek szerint Richard Russell vitte el a 76 személyes, üres utasszállítót. A férfi több mint három és fél éve dolgozott a Horizon Air légitársaságnak. Minden vizsgálaton átesett és az összes engedélye megvolt arra, hogy a repülőgépek közelében végezze a munkáját.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó