Emberi maradványok az ellopott gép roncsai között
2018. augusztus 14. 09:52

Emberi maradványokat talált az FBI a seattle-i gép roncsai között. Az utasszállítót – három napja – egy reptéri alkalmazott lopta el, felszállt vele, végül egy szigetre zuhant. A gép fekete dobozát ma kezdik vizsgálni.

Odaadó férj, szerető gyermek és jó barát volt – így jellemezték hozzátartozói azt a férfit, aki az Egyesült Államokban ellopott egy utasszállítót, majd felszállás után másfél órával egy szigetre zuhant Seattle közelében.

A repülőgép a felismerhetetlenségig roncsolódott, amikor a földnek csapódott és felrobbant. A roncsok között az FBI feltehetően a 29 éves elkövető maradványait találta meg, de az azonosítás még tart – mondta el az M1-nek a köztelevízió Los Angeles-i tudósítója, hozzátéve, hogy a gép fekete dobozára is ráleltek, azt Washingtonba szállították, így hamarosan megkezdődhet annak elemzése is.

Könnyen elköthette a gépet

A férfi felelt a repülőtéren a gépek vontatásáért, így férhetett hozzá viszonylag egyszerűen az utasszállítóhoz egy éjszakai műszakban. A pilótaengedéllyel nem rendelkező férfi könnyedén emelkedett a magasba a géppel és több mint egy órát töltött a levegőben, akrobatikus manővereket is bemutatva, mielőtt lezuhant. Mint kiderült – hívta fel a figyelmet a tudósító – korábban számítógépes szimulációs játékkal már gyakorolt, ám szakértők szerint egy ilyen utasszállítót nem egyszerű a magasba emelni és azzal hosszú ideig repülni, mindezt egy számítógépes játékkal nem lehet elsajátítani. Vizsgálják tehát azt is, vett-e repülőgép-vezetői órákat korábban.

Megbízható munkaerő volt

Sajtóhírek szerint Richard Russell vitte el a 76 személyes, üres utasszállítót. A férfi több mint három és fél éve dolgozott a Horizon Air légitársaságnak. Minden vizsgálaton átesett és az összes engedélye megvolt arra, hogy a repülőgépek közelében végezze a munkáját.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó