Emberi maradványok az ellopott gép roncsai között
2018. augusztus 14. 09:52

Emberi maradványokat talált az FBI a seattle-i gép roncsai között. Az utasszállítót – három napja – egy reptéri alkalmazott lopta el, felszállt vele, végül egy szigetre zuhant. A gép fekete dobozát ma kezdik vizsgálni.

Odaadó férj, szerető gyermek és jó barát volt – így jellemezték hozzátartozói azt a férfit, aki az Egyesült Államokban ellopott egy utasszállítót, majd felszállás után másfél órával egy szigetre zuhant Seattle közelében.

A repülőgép a felismerhetetlenségig roncsolódott, amikor a földnek csapódott és felrobbant. A roncsok között az FBI feltehetően a 29 éves elkövető maradványait találta meg, de az azonosítás még tart – mondta el az M1-nek a köztelevízió Los Angeles-i tudósítója, hozzátéve, hogy a gép fekete dobozára is ráleltek, azt Washingtonba szállították, így hamarosan megkezdődhet annak elemzése is.

Könnyen elköthette a gépet

A férfi felelt a repülőtéren a gépek vontatásáért, így férhetett hozzá viszonylag egyszerűen az utasszállítóhoz egy éjszakai műszakban. A pilótaengedéllyel nem rendelkező férfi könnyedén emelkedett a magasba a géppel és több mint egy órát töltött a levegőben, akrobatikus manővereket is bemutatva, mielőtt lezuhant. Mint kiderült – hívta fel a figyelmet a tudósító – korábban számítógépes szimulációs játékkal már gyakorolt, ám szakértők szerint egy ilyen utasszállítót nem egyszerű a magasba emelni és azzal hosszú ideig repülni, mindezt egy számítógépes játékkal nem lehet elsajátítani. Vizsgálják tehát azt is, vett-e repülőgép-vezetői órákat korábban.

Megbízható munkaerő volt

Sajtóhírek szerint Richard Russell vitte el a 76 személyes, üres utasszállítót. A férfi több mint három és fél éve dolgozott a Horizon Air légitársaságnak. Minden vizsgálaton átesett és az összes engedélye megvolt arra, hogy a repülőgépek közelében végezze a munkáját.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
    Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
MTI Hírfelhasználó