Lehűti az ország nyugati felét a hidegfront
2018. augusztus 14. 09:59

Hidegfront vonul át felettünk, ez többfelé záport, zivatart okoz, és az ország nagy részét pár fokkal visszaesik a hőmérséklet – közölte a meteorológia szolgálat a honlapján.

Mint azt a met.hu-n írják, Nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, másutt az erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz jellemző, de több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. De csapadékra már reggeltől lehet számítani, először a Dél-Alföldön néhol, majd átmeneti szünet után késő délelőttől a Dunántúlon, másutt a déli óráktól várható többfelé zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, de jégeső is kialakulhat.

Kép: OMSZ

Legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felén lehet csapadék. A délnyugati szél nyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Ez a front kissé lehűti a levegőt, igaz, nem mindenhol, ugyanis amíg a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 26 és 30 fok között alakulhat, addig másutt megmarad a hőség, 31 és 35 fok lesz.

Kép: OMSZ

Késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó