Kővel dobálták a svéd rendőröket fiatalok
2018. augusztus 14. 10:56

Hétfő esti médiajelentések szerint fiatalok felgyújtottak több tucatnyi autót két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták a rendőröket.

Csak Göteborgban 88 gépkocsit tettek tönkre, illetve rongáltak meg – közölte a város rendőrsége. A várostól 70 kilométerrel északra lévő Trollhattanban hasonló incidensek történtek, ráadásul ott a randalírozó fiatalok kővel dobálták a rendőröket.

A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hogy összehangolt volt-e a két városi akció. Szemtanúk elmondták, hogy a tetteseken sötét, csuklyás ruha volt. Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, és egyelőre nem vettek őrizetbe senkit ezekkel az esetekkel kapcsolatban – jelentette az Aftonbladet című lap.

Hans Lippens rendőrségi szóvivő szerint mivel a gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük. Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, de a gyújtogatások lekötötték a rendőri erőket és adtak munkát a kárelhárítóknak is, nem is beszélve a helybéli lakosok rémületéről.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök kemény szavakkal ostorozta a gyújtogatókat. „Mit műveltek?” – kérdezte tőlük egy svéd rádióban  nyilatkozva. Löfven nem rejtette véka alá, hogy – mint fogalmazott – „valóban őrületbe kergették” az éjszakai események. Szerinte a svéd társadalomnak kemény választ kell adnia a történtekre.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó