DK: egyre több a szegény család
2018. augusztus 14. 16:35

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint egyre nő a szegény családok száma.

Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján borzasztónak nevezte, hogy néhol még akkor sem tudják befizetni a számlákat, ha mindkét felnőtt dolgozik, akár több munkahelyen egyszerre.

Az elmúlt öt évben alkalmilag vagy tartósan a családok mintegy harmada nem tudta rendezni a lakbérét, a közös költségét vagy valamilyen más közműdíját, a kormány pedig valójában semmit sem segít - mondta Székely Sándor.

Hozzátette, 20 ezer lakossági fogyasztónál kapcsolták ki az áramot, 36 ezernél zárták el a gázt és ezernél a távhőszolgáltatást, többeket "a kilakoltatás réme fenyeget".

A kormány kriminalizálja az utcára került embereket, a nekik segíteni akaró civil szervezeteket pedig betiltja, zaklatja, ellehetetleníti - hangoztatta a képviselő, aki közölte, a DK kormányra kerülve 2 köbméter vizet és 50 kilowattóra áramot adna minden családnak.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó