DK: egyre több a szegény család
2018. augusztus 14. 16:35

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint egyre nő a szegény családok száma.

Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján borzasztónak nevezte, hogy néhol még akkor sem tudják befizetni a számlákat, ha mindkét felnőtt dolgozik, akár több munkahelyen egyszerre.

Az elmúlt öt évben alkalmilag vagy tartósan a családok mintegy harmada nem tudta rendezni a lakbérét, a közös költségét vagy valamilyen más közműdíját, a kormány pedig valójában semmit sem segít - mondta Székely Sándor.

Hozzátette, 20 ezer lakossági fogyasztónál kapcsolták ki az áramot, 36 ezernél zárták el a gázt és ezernél a távhőszolgáltatást, többeket "a kilakoltatás réme fenyeget".

A kormány kriminalizálja az utcára került embereket, a nekik segíteni akaró civil szervezeteket pedig betiltja, zaklatja, ellehetetleníti - hangoztatta a képviselő, aki közölte, a DK kormányra kerülve 2 köbméter vizet és 50 kilowattóra áramot adna minden családnak.

MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó