DK: egyre több a szegény család
2018. augusztus 14. 16:35

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint egyre nő a szegény családok száma.

Székely Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján borzasztónak nevezte, hogy néhol még akkor sem tudják befizetni a számlákat, ha mindkét felnőtt dolgozik, akár több munkahelyen egyszerre.

Az elmúlt öt évben alkalmilag vagy tartósan a családok mintegy harmada nem tudta rendezni a lakbérét, a közös költségét vagy valamilyen más közműdíját, a kormány pedig valójában semmit sem segít - mondta Székely Sándor.

Hozzátette, 20 ezer lakossági fogyasztónál kapcsolták ki az áramot, 36 ezernél zárták el a gázt és ezernél a távhőszolgáltatást, többeket "a kilakoltatás réme fenyeget".

A kormány kriminalizálja az utcára került embereket, a nekik segíteni akaró civil szervezeteket pedig betiltja, zaklatja, ellehetetleníti - hangoztatta a képviselő, aki közölte, a DK kormányra kerülve 2 köbméter vizet és 50 kilowattóra áramot adna minden családnak.

MTI
Címkék:
  • Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
    Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
MTI Hírfelhasználó