Kultúrharc a Sajtóklubban: vita a genderszakról
2018. augusztus 14. 16:49

Sem Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, sem Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója, sem pedig Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa nem ért egyet azzal, hogy szükség van a genderszak fenntartására Magyarországon, ugyanakkor Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője az ECHO TV Sajtóklub című műsorában továbbra is kiállt emellett és úgy vélte, a keresztény-konzervatív tábornak bele kell állnia a témába és le kell folytatnia a vitát a szélsőséges liberális erőkkel. Erre reagálva Szentesi Zöldi kijelentette, nincs szükség a vitára, ők sem akarnak velünk vitatkozni, hanem meg akarnak minket hódítani a saját eszméikkel, ránk akarják erőltetni az akaratukat.

Bencsik Gábor, felhívta rá a figyelmet, a társadalmi nemek kutatása egy tudományosan igazolható, létező dolog, ami nem azt jelenti, hogy van egy biológiai nemünk és ettől külön létezik egy társadalmi nemünk is.

Ez a kutatás arról szól, hogy a biológiai nemünkkel belépünk a társadalomba és az a puszta tény, hogy férfiak vagyunk, vagy nők, szerepet játszik abban, hogy miként működünk a társadalomban – emelte ki Bencsik Gábor, aki példaként felhozta, hogy 1991-ben vált teljes körűvé a nők szavazati joga.

Huth Gergely szerint a társadalmi csoportok pozícióját vizsgáló tudomány nem a gender, hanem a szociológia. A PestiSrácok.hu főszerkesztője állítja, a genderképzés nem más, mint egy arrogáns politikai mozgalomnak az egyetemekre ráerőltetett áltudományos kasztja.

Bencsik Gábor szerint a keresztény-konzervatív embereknek meg kellene barátkozniuk azzal a gondolattal, hogy sok homoszexuális van a jobboldali táborban, akiket nem szabadna ellökni. A Magyar Krónika főszerkesztője leszögezte: az, hogy nekivadult szélsőséges liberálisok elfoglalnak pozíciókat az egyetemen és onnan kiabálnak kifele, nem indokolja, hogy ez a tudományterület eliminálva legyen.

Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója a gendert egy agresszív és arrogáns ideológiának nevezte, amely társadalom- és családellenes, valamint nemzetépítés ellenes is.

Stefka István szerint a gendert tanulja az, aki akarja, de ne állami támogatással. Hozzátette: ugyanez vonatkozik az oktatásra is, nemcsak elfoglaltak tanszékeket szélsőséges balliberálisok, hanem onnan prédikálnak és onnan teszik nevetségessé mindazt, ami ma történik Magyarországon.

Szentesi Zöldi László úgy látja, amit Bencsik Gábor a konkrét genderoktatásnak tulajdonít, azt máshol kell keresni.

Van fehér és fekete mágia. Kopp Mária ennek a fehér mágiáját űzte, aki komoly tudományos ismeretekkel rendelkező szakember volt. (…) A fizikát megtanítják az egyetemen, sőt már az általános iskolában, a középiskolában. Az itt a piros, hol a piros, amit itt a Bosnyák téren űznek, az is a fizika törvényei szerint működik. A genderoktatás az „itt a piros, hol a piros” a fizika törvényszerűségei szerint – jelentette ki a Magyar Demokrata főmunkatársa.

Szentesi Zöldi László úgy fogalmazott, ahová a gender studies nevében betették a lábukat, ott tíz év múlva negyvenkét wc-t kell nyitni, mert negyven társadalmi nem bukkan fel az egyetemeken. Szentesi Zöldi nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy a biológiai nemből kiindulva a nemek társadalmasításáról és a családpolitikáról van szó, hanem állítja, a genderkutatás társadalom atomizálását és szétbomlasztását akarja, amely torzszülötteket nevel, akik a saját nemükkel sincsenek tisztában.

Az elhangzottakra reagálva Bencsik Gábor szilárd meggyőződésének adott hangot, hogy a vitákat végig kell vinni, s hinni kell abban, hogy van elég intellektusunk arra, hogy le is folytassuk ezeket.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó