Kultúrharc a Sajtóklubban: vita a genderszakról
2018. augusztus 14. 16:49

Sem Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője, sem Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója, sem pedig Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa nem ért egyet azzal, hogy szükség van a genderszak fenntartására Magyarországon, ugyanakkor Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője az ECHO TV Sajtóklub című műsorában továbbra is kiállt emellett és úgy vélte, a keresztény-konzervatív tábornak bele kell állnia a témába és le kell folytatnia a vitát a szélsőséges liberális erőkkel. Erre reagálva Szentesi Zöldi kijelentette, nincs szükség a vitára, ők sem akarnak velünk vitatkozni, hanem meg akarnak minket hódítani a saját eszméikkel, ránk akarják erőltetni az akaratukat.

Bencsik Gábor, felhívta rá a figyelmet, a társadalmi nemek kutatása egy tudományosan igazolható, létező dolog, ami nem azt jelenti, hogy van egy biológiai nemünk és ettől külön létezik egy társadalmi nemünk is.

Ez a kutatás arról szól, hogy a biológiai nemünkkel belépünk a társadalomba és az a puszta tény, hogy férfiak vagyunk, vagy nők, szerepet játszik abban, hogy miként működünk a társadalomban – emelte ki Bencsik Gábor, aki példaként felhozta, hogy 1991-ben vált teljes körűvé a nők szavazati joga.

Huth Gergely szerint a társadalmi csoportok pozícióját vizsgáló tudomány nem a gender, hanem a szociológia. A PestiSrácok.hu főszerkesztője állítja, a genderképzés nem más, mint egy arrogáns politikai mozgalomnak az egyetemekre ráerőltetett áltudományos kasztja.

Bencsik Gábor szerint a keresztény-konzervatív embereknek meg kellene barátkozniuk azzal a gondolattal, hogy sok homoszexuális van a jobboldali táborban, akiket nem szabadna ellökni. A Magyar Krónika főszerkesztője leszögezte: az, hogy nekivadult szélsőséges liberálisok elfoglalnak pozíciókat az egyetemen és onnan kiabálnak kifele, nem indokolja, hogy ez a tudományterület eliminálva legyen.

Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója a gendert egy agresszív és arrogáns ideológiának nevezte, amely társadalom- és családellenes, valamint nemzetépítés ellenes is.

Stefka István szerint a gendert tanulja az, aki akarja, de ne állami támogatással. Hozzátette: ugyanez vonatkozik az oktatásra is, nemcsak elfoglaltak tanszékeket szélsőséges balliberálisok, hanem onnan prédikálnak és onnan teszik nevetségessé mindazt, ami ma történik Magyarországon.

Szentesi Zöldi László úgy látja, amit Bencsik Gábor a konkrét genderoktatásnak tulajdonít, azt máshol kell keresni.

Van fehér és fekete mágia. Kopp Mária ennek a fehér mágiáját űzte, aki komoly tudományos ismeretekkel rendelkező szakember volt. (…) A fizikát megtanítják az egyetemen, sőt már az általános iskolában, a középiskolában. Az itt a piros, hol a piros, amit itt a Bosnyák téren űznek, az is a fizika törvényei szerint működik. A genderoktatás az „itt a piros, hol a piros” a fizika törvényszerűségei szerint – jelentette ki a Magyar Demokrata főmunkatársa.

Szentesi Zöldi László úgy fogalmazott, ahová a gender studies nevében betették a lábukat, ott tíz év múlva negyvenkét wc-t kell nyitni, mert negyven társadalmi nem bukkan fel az egyetemeken. Szentesi Zöldi nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy a biológiai nemből kiindulva a nemek társadalmasításáról és a családpolitikáról van szó, hanem állítja, a genderkutatás társadalom atomizálását és szétbomlasztását akarja, amely torzszülötteket nevel, akik a saját nemükkel sincsenek tisztában.

Az elhangzottakra reagálva Bencsik Gábor szilárd meggyőződésének adott hangot, hogy a vitákat végig kell vinni, s hinni kell abban, hogy van elég intellektusunk arra, hogy le is folytassuk ezeket.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

echotv.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó