Belgium erősíti fellépését az áthaladó migráció ellen
2018. augusztus 15. 12:54

Jan Jambon belga belügyminiszter fokozott fellépést jelentett be az országon áthaladó, főként Nagy Britanniába tartó migráció megfékezése érdekében - közölte a helyi sajtó szerdán.

A tájékoztatás szerint Jambon a Brüsszel utcáin járőröző rendőrség állományának bővítése mellett a főváros és a belga tengerpart között közlekedő vonatok utasainak fokozott ellenőrzését jelentette be. A rendőrség és a katonaság speciális egységei a migrációt figyelő hatóságok által meghatározott, embercsempészek által használt útvonalakat, egyebek mellett a Franciaországból érkező vonatokat, a tengerpart felé vezető utak pihenőit és az ott tartózkodó autókat vizsgálják.

A belügyminiszter emellett felkérte Belgium tengerparttal határos tartományainak vezetőit, valamint a part mellett fekvő települések polgármestereit, hogy vegyenek részt a kormány, az országon áthaladó migrációt felszámolni igyekvő munkájában. A rendelkezés szerint, amennyiben fennáll annak veszélye, hogy a franciaországi Calais városa mellett kialakult menekülttáborhoz hasonló táborok jöhetnek létre, vagy a bármi megzavarja a közrendet, a helyi hatóságoknak a leghatározottabban fel kell lépniük - közölték.

A belga sajtó beszámolója szerint kedden beköltöztették az első hattagú családot abba a zárt központba, amelyet az országban tartózkodó illegális bevándorló családok számára nemrégiben hoztak létre. Az első, négygyermekes, szerb nemzetiségű család 2013 óta él illegálisan Belgiumban, miután letelepedési kérelmüket a hatóságok elutasították. A beszámolók szerint az ország elhagyásának többször kitűzött időpontjában a család minden alkalommal eltűnt, majd újabb kérelmeket adtak be, amelyeket a hatóságok szintén elutasítottak két éves beutazási tilalom mellett. A család újbóli kiutasításáról és az ország kötelező elhagyásának időpontjáról a belga hatóságok egy hónapon belül dönthetnek.

Az illegálisan Belgiumban tartózkodó családok számára létrehozott zárt központra az illetékes hatóság indoklása szerint azért volt szükség, mert az elmúlt években több mint ötven bevándorló család tűnt el az ország elhagyásának kitűzött határideje előtt - tették hozzá.

MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó