Népszavazást javasoltak a muszlimok bevándorlásáról
2018. augusztus 15. 14:32

Heves bírálatot váltott ki kedden az északkelet-ausztráliai Queensland szenátorának, Fraser Anningnek első parlamenti beszédében elhangzott kijelentése, miszerint „végső megoldásként” népszavazást javasolt a muszlimok bevándorlásának a kérdésében.

„Miközben nem minden muszlim terrorista, a mai terroristák mindegyike bizonnyal muszlim, szóval miért akarna bárki is többet idehozni belőlük?” – fogalmazott a queensland-i szenátor. „A végső megoldás a bevándorlás problémájára természetesen a népszavazás” – mondta Anning, referendum kiírására szólítva fel az ügyben.

Anning szóhasználata nagy felháborodást keltett a képviselők körében. A náci vezetés 1942. január 20-án a wannsee-i konferencián döntött a zsidókérdés „végső megoldásáról” (Endlösung), a 11 milliós európai zsidóság megsemmisítéséről. „Bevándorlókra, különösen muszlim bevándorlókra utalni ugyanazzal a nyelvezettel, amelyet a nácik használtak az európai zsidóság megsemmisítésére a holokauszt idején, hitvány, rasszista, bigott és semmi keresnivalója nincs társadalmunkban, a parlamentünkről nem is beszélve” – mondta Richard di Natale, az ausztráliai Zöldek vezetője.

„Fraser Anning megjegyzései a bevándorlásról nem tükrözik sem a kormány, sem a tisztességes ausztrálok nézeteit. Mindig is megkülönböztetéstől mentes bevándorlási programot fogunk követni” – jelentette ki Alan Tudge állampolgársági és multikulturális ügyekért felelős ausztrál miniszter. A népszámlálási adatok szerint Ausztrália 24 millió lakosának mintegy 2,2 százaléka muszlim.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó