Toroczkai László: A Jobbiknak nincs jövője
2018. augusztus 15. 17:59

A Mi Hazánk Mozgalom tagjai szeretnék megőrizni azokat az eredeti értékeket, amelyek jellemezték a Jobbikot. A korábbi tagok közül sokan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval tárgyalnak együttműködésről. Toroczkai László szerint egyaránt fontos, hogy bejegyzett pártként politizálhasson társaival és meggyőzzék a választópolgárokat arról, hogy a DK becsapja őket, hiszen nem akarhatnak jót azok, akiknek célja az Európai Egyesült Államok létrehozása. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában erről beszélt Tóth Kriszta műsorvezetővel a Mi Hazánk Mozgalom elnöke.

A mozgalom elnöke szerint nagyon régen volt ennyire elvtelen, opportunista párt a magyar politikában, mint a Jobbik, amelyre a magyar embereknek nincs szüksége. Toroczkai László szerint nem lenne baj, ha ez a politikai erő eltűnne a politikai palettáról.

A politikus ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy előnyös lett volna, hogyha a Jobbik tisztújításán azok győznek, akik a párt eredeti irányvonalát képviselték.

A Mi Hazánk Mozgalom az elnöke szerint többségében korábbi jobbikosokból áll, ennek fényében érthető, hogy a nemrégiben feloszlott hajdúböszörményi alapszervezet tagjai csatlakoznak az új politikai formációhoz.
 
A jobbikos alapszervezet volt elnökének Toroczkai László vezető szerepet is szán új mozgalmának építésében, hiszen a párt az EP-választásokon már megméretteti magát, ugyanis a politikus szerint az Európai Unió nem működik megfelelően.
 
 
A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.
echotv.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó