Megtámadták az afgán hírszerzés kiképzőközpontját
2018. augusztus 16. 11:38

Fegyveresek támadást indítottak Kabulban az afgán hírszerzés egyik bázisa és kiképzőközpontja ellen – tudatta csütörtökön a helyi rendőrség.

Hasmat Sztanekzaj szóvivő tájékoztatása szerint a létesítmény melletti, befejezetlen épületből vették tűz alá a létesítményt, amelyre rakétagránátokat is kilőttek, de nem tudni, hányan voltak a támadók. A központban lévők a komplexum biztonságos részeire húzódtak vissza.

A környéket lezárták, de a helyi sajtó tisztán hallotta a lövöldözést és legalább egy robbanást is megerősítettek. Áldozatokról, károkról egyelőre nem érkezett hír, és egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A szélsőséges iszlamista tálibok a héten több katonai tábort lerohantak, és többtucatnyi embert megöltek, Gazni városa ellen pedig általános támadást indítottak.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó