Megtámadták az afgán hírszerzés kiképzőközpontját
2018. augusztus 16. 11:38

Fegyveresek támadást indítottak Kabulban az afgán hírszerzés egyik bázisa és kiképzőközpontja ellen – tudatta csütörtökön a helyi rendőrség.

Hasmat Sztanekzaj szóvivő tájékoztatása szerint a létesítmény melletti, befejezetlen épületből vették tűz alá a létesítményt, amelyre rakétagránátokat is kilőttek, de nem tudni, hányan voltak a támadók. A központban lévők a komplexum biztonságos részeire húzódtak vissza.

A környéket lezárták, de a helyi sajtó tisztán hallotta a lövöldözést és legalább egy robbanást is megerősítettek. Áldozatokról, károkról egyelőre nem érkezett hír, és egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A szélsőséges iszlamista tálibok a héten több katonai tábort lerohantak, és többtucatnyi embert megöltek, Gazni városa ellen pedig általános támadást indítottak.

MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
 • Az elemzők évek óta nagyon rosszul teljesítenek
  Piaci elemzők és nemzetközi szervezetek is kishitűnek bizonyultak, 2017 őszén előrejelzéseikben messze alulbecsülték Magyarország tavalyi gazdasági növekedését, sorra két-három százalék körüli mértékkel számoltak – hívták fel a figyelmet csütörtökön gazdasági kormányzati vezetők.
MTI Hírfelhasználó