Megtámadták az afgán hírszerzés kiképzőközpontját
2018. augusztus 16. 11:38

Fegyveresek támadást indítottak Kabulban az afgán hírszerzés egyik bázisa és kiképzőközpontja ellen – tudatta csütörtökön a helyi rendőrség.

Hasmat Sztanekzaj szóvivő tájékoztatása szerint a létesítmény melletti, befejezetlen épületből vették tűz alá a létesítményt, amelyre rakétagránátokat is kilőttek, de nem tudni, hányan voltak a támadók. A központban lévők a komplexum biztonságos részeire húzódtak vissza.

A környéket lezárták, de a helyi sajtó tisztán hallotta a lövöldözést és legalább egy robbanást is megerősítettek. Áldozatokról, károkról egyelőre nem érkezett hír, és egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

A szélsőséges iszlamista tálibok a héten több katonai tábort lerohantak, és többtucatnyi embert megöltek, Gazni városa ellen pedig általános támadást indítottak.

MTI
Címkék:
  • Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
    Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
MTI Hírfelhasználó