Több együttes hatás kellett a genovai tragédiához
2018. augusztus 16. 13:42

Nem minden jel nélkül történt a genovai tragédia, hiszen már egy 2012-es vizsgálat is csak akkor engedte tovább a híd üzemeltetését, ha folyamatosan karbantartják – jelentette ki a Hidászokért Egyesület elnöke. Sitku László szerint egy ilyen tragédiához több tényező együttes hatása vezet, elképzelhető, hogy egy helyre koncentrálódott a lezúduló víz és ott kimosta az altalajt, hiszen már az átadás után is jelezték, hogy a híd megsüllyedt.

A hídon halad a forgalom, ennek van egy rezgése, közben a hídnak is van egy saját rezgése, ha ez a kettő összeadódik és kap a viharos széltől egy oldalnyomást, akkor a függőleges teher nehezen bírható – véli a szakértő.

A maga korában ez egy tökéletes szerkezet volt, az üzemeltetés során a korróziós károkat ki kellett volna javítani – hangsúlyozta az elnök.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

echotv.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó