Ingyenessé válhat a teljes tankönyvellátás
2018. augusztus 17. 20:49

A kormány folyamatosan bővíti a kedvezményezettek körét, jelenleg az 1–9. osztályban mindenki, a többi évfolyamon pedig minden rászoruló diák ingyen jut tankönyvekhez – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1-en, pénteken.

Maruzsa Zoltán elmondta: a 2013-ban született tankönyvtörvény alapjaiban átrendezte a piacot, és a korábbi, pusztán rászorultsági alapon történő ingyenkönyveket biztosító rendszer helyett a kormány díjmentesen biztosítja több mint egymillió gyermek tankönyvét. Hozzátette: a kedvezményben nem részesülő rászoruló diákok – a hátrányos helyzetűek, a nagycsaládban élők – az iskolákban igényelhetnek díjmentes tankönyvcsomagot.

A 2018/19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát – 7,5 millió kötetet – már kiszállították az iskolákba – ismertette.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó