A baloldal nem emlékezik meg az államalapításról
2018. augusztus 18. 10:12

Hivatalos honlapjaik, közösségi olda­laik szerint a baloldali, liberális ellenzéki pártok egyike sem ünnepel augusztus 20-án. Így az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Liberálisok és a Párbeszéd sem tart megemlékezést, a pártok várhatóan tavalyi gyakorlatuknak megfelelően közleményt adnak majd ki az államalapítás ünnepén.

A Mi Hazánk Mozgalom augusztus 20-án a fővárosi Városligetben tartja egész napos családi és politikai rendezvényét, amelyen a szervezet egy hónapja társadalmi vitára bocsátott alapító nyilatkozatát is elfogadják. Az érdeklődők egész nap beszélgethetnek a Mi Hazánk elnökségének tagjaival. Az egész napos családi programok között lesz gyerekvonat, ugrálóvárak, pónilovaglás, gyerekkoncert, valamint kézműveskedés, de lesz véradási lehetőség is.

Déltől több közszereplő értelmiségi kerekasztal-beszélgetése hallgatható meg, felszólal Popély Gyula történész, egyetemi tanár, Téglásy Imre életvédő, az Alfa Szövetség elnöke, valamint Zétényi Zsolt jogász, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Jobbikból kilépett, jelenleg független polgármesterek kerekasztal-beszélgetésén részt vesz Csicsai László Viktor (Kereki), Dócs Dávid (Cserháthaláp), Ferenczi Gábor (Devecser), Szél Csaba (Nagytőke) polgármestere. Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke és Dúró Dóra elnökhelyettes beszédei a hivatalos program szerint délután fél 3-kor hallhatók majd. Az egész napos programot a Historica, majd a Hungarica zenekarok koncertje zárja.

A Jobbik idén a Pál-völgyi barlangnál tartja államalapító ünnepségét, Családi nap az összetartozásért címmel. A párt honlapján megtalálható leírás szerint az eseményen a főzőversenyen és az ügyességi vetélkedőkön túl a Jobbik több politikusaival is lehet majd beszélgetni. Sneider Tamás elnök, valamint Gyöngyösi Márton elnökhelyettes Hova tovább, Jobbik címen tart majd előadást délután 16 órától. A Jobbik rendezvényén idén a Kalapács Együttes és a Hol­lywood Rose nevű zenekar ad koncertet.

magyaridok.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó