Kikapcsoltatják a VW csaló szoftverét a németek
2018. augusztus 18. 15:30

A dízelbotrányban érintett autók tulajdonosai kötelesek alávetni járművüket a motorvezérlő szoftver szövetségi gépjármű-felügyelet (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) által előírt frissítésének az észak-rajna–vesztfáliai másodfokú bíróság tegnap közzétett döntése szerint.

A münsteri testület a kölni és düsseldorfi közlekedési felügyeletnek adott igazat két gépjármű-tulajdonossal szemben. A felügyelet ugyanis egy Audi gépkocsit kivont a forgalomból, egy másik esetben pedig pénzbírságot helyezett kilátásba, mivel a tulajdonosok nem vetették alá járművüket a beépített kipufogógáz-tisztító rendszert kikapcsoló szoftver frissítésének. A bíróság mindkét tulajdonos keresetét elvetette.

Az ügy a VW adathamisítási botrányának a következménye: a cég által fejlesztett motorok vezérlőszoftvere más kibocsátási értékeket mutatott tesztelés közben, mint a mindennapi használatban. A csalást az Egyesült Államok közlekedési hatósága fedezte fel, de időközben Németországban is a hatóságok figyelmének fókuszába kerültek a konszern által gyártott motorok.

MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • 180 walesi bárd
  Írók a szolidaritásért című kiáltványban állnak ki magyar írók a holnapi tüntetés résztvevői mellett. Többek között Kepes András, Saly Noémi, Nyáry Krisztián, Závada Pál, Radnóti Sándor, Kálmán C. György, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos és még sokan mások aláírták azt a szolidaritási fogalmazványt, amely a Rabszolga-törvény miatt kiszolgáltatottá vált emberek, valamint az esélyegyenlőség sárba tiprása miatt bajba jutott honfitársaink melletti kiállást fogalmazza meg.
 • Meg akarják büntetni Magyarországot
  Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György szervezeteit viszont minél jobb anyagi körülmények közé segítenék.
 • Ki fogunk tartani
  Nem akarjuk és nem fogjuk menedzselni a saját nemzeti, vallási és kulturális identitásunk meggyilkolását.
MTI Hírfelhasználó