Kikapcsoltatják a VW csaló szoftverét a németek
2018. augusztus 18. 15:30

A dízelbotrányban érintett autók tulajdonosai kötelesek alávetni járművüket a motorvezérlő szoftver szövetségi gépjármű-felügyelet (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) által előírt frissítésének az észak-rajna–vesztfáliai másodfokú bíróság tegnap közzétett döntése szerint.

A münsteri testület a kölni és düsseldorfi közlekedési felügyeletnek adott igazat két gépjármű-tulajdonossal szemben. A felügyelet ugyanis egy Audi gépkocsit kivont a forgalomból, egy másik esetben pedig pénzbírságot helyezett kilátásba, mivel a tulajdonosok nem vetették alá járművüket a beépített kipufogógáz-tisztító rendszert kikapcsoló szoftver frissítésének. A bíróság mindkét tulajdonos keresetét elvetette.

Az ügy a VW adathamisítási botrányának a következménye: a cég által fejlesztett motorok vezérlőszoftvere más kibocsátási értékeket mutatott tesztelés közben, mint a mindennapi használatban. A csalást az Egyesült Államok közlekedési hatósága fedezte fel, de időközben Németországban is a hatóságok figyelmének fókuszába kerültek a konszern által gyártott motorok.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó