Kikapcsoltatják a VW csaló szoftverét a németek
2018. augusztus 18. 15:30

A dízelbotrányban érintett autók tulajdonosai kötelesek alávetni járművüket a motorvezérlő szoftver szövetségi gépjármű-felügyelet (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) által előírt frissítésének az észak-rajna–vesztfáliai másodfokú bíróság tegnap közzétett döntése szerint.

A münsteri testület a kölni és düsseldorfi közlekedési felügyeletnek adott igazat két gépjármű-tulajdonossal szemben. A felügyelet ugyanis egy Audi gépkocsit kivont a forgalomból, egy másik esetben pedig pénzbírságot helyezett kilátásba, mivel a tulajdonosok nem vetették alá járművüket a beépített kipufogógáz-tisztító rendszert kikapcsoló szoftver frissítésének. A bíróság mindkét tulajdonos keresetét elvetette.

Az ügy a VW adathamisítási botrányának a következménye: a cég által fejlesztett motorok vezérlőszoftvere más kibocsátási értékeket mutatott tesztelés közben, mint a mindennapi használatban. A csalást az Egyesült Államok közlekedési hatósága fedezte fel, de időközben Németországban is a hatóságok figyelmének fókuszába kerültek a konszern által gyártott motorok.

MTI
Címkék:
  • Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
    Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
MTI Hírfelhasználó