Kis magyar cirkusz Los Angelesben
2018. augusztus 19. 00:34

A Los Angeles-i Magyar Ház alelnöke előbb sértegeti a magyar kormányt, majd együttműködést vár el

Tegnap a szokásos hisztéria zajlott a balliberális médiumokban, amelyek annyira szorult helyzetben vannak, hogy egészen Los Angelesig rohantak témáért. Pontosabban kreáltak egyet – ahogy szoktak. Egymással versenyezve írtak arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a helyi Magyar Ház alelnökét, mert kritizálni merte a magyar kormányt. „A főkonzul eljárása tehát felháborító, ráadásul semmibe veszi a szólásszabadságot.” A valóság persze teljesen más.

Lássuk, ezzel szemben mi az igazság. A Los Angeles-i Magyar Ház korábban egy politikamentes intézmény volt, azonban a jelenlegi alelnök, bizonyos Sárvári Álmos ezen változtatott, és elkezdte a magyar kormány minősíthetetlen, trágár stílusú szidalmazását.

Széles Tamás főkonzul senki menesztését nem kérte, mindössze egy végtelenül kulturált levélben leírta, hogy ez a viselkedés elnehezíti az együttműködést a Főkonzulátus és a Magyar Ház között.

A főkonzul így ír levelében:

Az különösen bántó, hogy ez a fajta politizálás, ami megjelent a Magyar Ház vezetőségében,teljesen egyoldalú, kizárólag a jelenlegi magyar kormányt támadja, ócsárolja. Azt a magyar kormányt, amely legtöbbet tette és teszi a Kárpát-medencei és a diaszpóra magyarságáért, a világ bármelyik pontján élő magyart a nemzet tagjának tekint.

Széles levélben kérte a Magyar Házat a nyílt mocskolódás befejezésére, azonban Pereházy Miklós elnök a szólásszabadság – „amit Amerikában nagyon komolyan vesznek” – mögé bújva próbálta megvédeni helyettesét.

Csakhogy a főkonzul levelének semmi köze sincs a szólásszabadsághoz, a teljes ballib média ezen a ponton siklott félre nagy boldogságában. Ugyanis senki nem vitatta, hogy Sárvári Álmos alelnök azt mond, amit akar, még akkor is, ha Sárvári Álmos a bejegyzései alapján nem egy kimondottan intelligens úriember, talán esetében nem túlzás azt állítani, hogy egy bunkó – már elnézést, de a szólásszabadságba akkor ugye ez is beletartozik.

Amiről itt szó van, annak nem a szólásszabadsághoz, hanem a józan észhez van köze. Konkrétan: miért is kellene a Főkonzulátusnak és a magyar Külügyminisztériumnak együttműködnie egy olyan szervezettel, amelynek vezetője ócsárolja? Hogy is kellene ezt a gyakorlatban elképzelni? Hétfőn Sárvári Álmos alelnök „magánemberként” szidalmazza a kormányt, kedden meg a főkonzultól elvárja, hogy működjön együtt vele? Érdekes logika…

magyaridok.hu - origo.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó