Kis magyar cirkusz Los Angelesben
2018. augusztus 19. 00:34

A Los Angeles-i Magyar Ház alelnöke előbb sértegeti a magyar kormányt, majd együttműködést vár el

Tegnap a szokásos hisztéria zajlott a balliberális médiumokban, amelyek annyira szorult helyzetben vannak, hogy egészen Los Angelesig rohantak témáért. Pontosabban kreáltak egyet – ahogy szoktak. Egymással versenyezve írtak arról, hogy Széles Tamás főkonzul ki akarja rúgatni a helyi Magyar Ház alelnökét, mert kritizálni merte a magyar kormányt. „A főkonzul eljárása tehát felháborító, ráadásul semmibe veszi a szólásszabadságot.” A valóság persze teljesen más.

Lássuk, ezzel szemben mi az igazság. A Los Angeles-i Magyar Ház korábban egy politikamentes intézmény volt, azonban a jelenlegi alelnök, bizonyos Sárvári Álmos ezen változtatott, és elkezdte a magyar kormány minősíthetetlen, trágár stílusú szidalmazását.

Széles Tamás főkonzul senki menesztését nem kérte, mindössze egy végtelenül kulturált levélben leírta, hogy ez a viselkedés elnehezíti az együttműködést a Főkonzulátus és a Magyar Ház között.

A főkonzul így ír levelében:

Az különösen bántó, hogy ez a fajta politizálás, ami megjelent a Magyar Ház vezetőségében,teljesen egyoldalú, kizárólag a jelenlegi magyar kormányt támadja, ócsárolja. Azt a magyar kormányt, amely legtöbbet tette és teszi a Kárpát-medencei és a diaszpóra magyarságáért, a világ bármelyik pontján élő magyart a nemzet tagjának tekint.

Széles levélben kérte a Magyar Házat a nyílt mocskolódás befejezésére, azonban Pereházy Miklós elnök a szólásszabadság – „amit Amerikában nagyon komolyan vesznek” – mögé bújva próbálta megvédeni helyettesét.

Csakhogy a főkonzul levelének semmi köze sincs a szólásszabadsághoz, a teljes ballib média ezen a ponton siklott félre nagy boldogságában. Ugyanis senki nem vitatta, hogy Sárvári Álmos alelnök azt mond, amit akar, még akkor is, ha Sárvári Álmos a bejegyzései alapján nem egy kimondottan intelligens úriember, talán esetében nem túlzás azt állítani, hogy egy bunkó – már elnézést, de a szólásszabadságba akkor ugye ez is beletartozik.

Amiről itt szó van, annak nem a szólásszabadsághoz, hanem a józan észhez van köze. Konkrétan: miért is kellene a Főkonzulátusnak és a magyar Külügyminisztériumnak együttműködnie egy olyan szervezettel, amelynek vezetője ócsárolja? Hogy is kellene ezt a gyakorlatban elképzelni? Hétfőn Sárvári Álmos alelnök „magánemberként” szidalmazza a kormányt, kedden meg a főkonzultól elvárja, hogy működjön együtt vele? Érdekes logika…

magyaridok.hu - origo.hu
Címkék: