Addig maradnak amerikai katonák Irakban, amíg kell
2018. augusztus 19. 16:06

Addig maradnak amerikai katonák Irakban, amíg szükség van rájuk azoknak a területeknek a stabilizálásánál, amelyeket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellenőrzése alól szabadítottak fel – jelentette ki vasárnap Sean Ryan, a terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi szövetség szóvivője abu-dzabi sajtótájékoztatóján.

„Mindaddig maradnak a katonáink, amíg úgy érezzük, hogy szükség van rájuk” – nyomatékosította Ryan. A szóvivő elmondta, hogy mintegy 5200 amerikai katona állomásozik Irakban, hozzátéve, hogy csökkenhet a számuk, ha más NATO-tagállamok katonái veszik át feladataikat. A NATO védelmi miniszterei februárban abban állapodtak meg, hogy kibővítik az iraki haderőt kiképző tanácsadó missziót.

Irak decemberben hivatalosan győzelmet hirdetett a terrorszervezet fölött, ám a szélsőségesek továbbra is aktívak az országban. Az Egyesült Államoknak Szíriában is van nagyjából 2000 katonája, akik a Szíriai Demokratikus Erők nevű, kurd vezetésű milíciát támogatják az Iszlám Állam zárványainak felszámolásában az iraki határ környékén.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó