Tizenkét tánccsoport mutatkozik be Szabadkán
2018. augusztus 19. 16:13

Négy szerbiai és nyolc külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán - olvasható a rendezvény honlapján.

A fellépők Jakutföldről, Kolumbiából, Mexikóból, Magyarországról, Panamából, Paraguayból, Oroszországból és Tatárföldről érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad az angol népzenét játszó pécsi együttes, a Simply English, a budapesti Dresch Vonós Quartet és az erdélyi Heveder zenekar.
Bodrogi Béla fesztiváligazgató a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál annak a társadalmi összefogásnak az eredménye, amely az önkéntesek, a szabadkai vállalkozók, a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (CIOFF), valamint a helybeliek részéről mutatkozott meg, hogy a csökkenő önkormányzati támogatások ellenére megmentsék Szabadka egyik legértékesebb és immár hagyományosnak számító összművészeti fesztiválját.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz Gasztrofalu, Borutca, régi mesterségek bemutató és kirakodóvásár, játszóház, ahol a baba-mama kuckó és a kismama pihenő mellett idén először a külföldi néptánccsoportok tagjai saját tájegységük játékait és kézműves technikáit is megtanítják a kíváncsiskodókkal.

Az utóbbi 16 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó