Tizenkét tánccsoport mutatkozik be Szabadkán
2018. augusztus 19. 16:13

Négy szerbiai és nyolc külföldi tánccsoport lép fel augusztus 22. és 26. között az Interetno fesztiválon Szabadkán - olvasható a rendezvény honlapján.

A fellépők Jakutföldről, Kolumbiából, Mexikóból, Magyarországról, Panamából, Paraguayból, Oroszországból és Tatárföldről érkeznek az észak-bácskai településre.

A népművészeti fesztiválon idén koncertet ad az angol népzenét játszó pécsi együttes, a Simply English, a budapesti Dresch Vonós Quartet és az erdélyi Heveder zenekar.
Bodrogi Béla fesztiváligazgató a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az idei fesztivál annak a társadalmi összefogásnak az eredménye, amely az önkéntesek, a szabadkai vállalkozók, a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (CIOFF), valamint a helybeliek részéről mutatkozott meg, hogy a csökkenő önkormányzati támogatások ellenére megmentsék Szabadka egyik legértékesebb és immár hagyományosnak számító összművészeti fesztiválját.

A szabadkai városháza előtti téren kialakított fesztiválfaluban, az Etnopolisban a szokásos kísérőrendezvények várják az érdeklődőket, lesz Gasztrofalu, Borutca, régi mesterségek bemutató és kirakodóvásár, játszóház, ahol a baba-mama kuckó és a kismama pihenő mellett idén először a külföldi néptánccsoportok tagjai saját tájegységük játékait és kézműves technikáit is megtanítják a kíváncsiskodókkal.

Az utóbbi 16 évben a fesztivál több mint 40 ország táncegyüttesét látta vendégül. A Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére évente több ezren látogatnak el Szerbiából és külföldről. Minden táncbemutató és koncert ingyenesen látogatható.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó