Bannon: Fel kell sorakozni Trump mögött
2018. augusztus 20. 15:47

Az amerikai Republikánus Párt politikusainak fel kell sorakozniuk Donald Trump elnök mögött, máskülönben azt kockáztatják, hogy elveszítik többségüket a képviselőházban – figyelmeztetett az AP amerikai hírügynökség által vasárnap megjelentetett interjúban Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

Bannon szerint ha most lennének a választások, a republikánusok 35-40 képviselői helyet veszítenének a képviselőházban, és a demokraták kerülnének többségbe, akik szerinte egészen biztosan kezdeményeznék Trump elmozdítását a Fehér Házból.

 

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A novemberi választásokat „nem lehet egyszerű félidős választásnak tekinteni, és nem lehet a bevált republikánus módszerek alapján kampányolni. Aki így tesz, annak annyi” – hangoztatta Bannon, aki szerint most még van idő arra a novemberi választásokig, hogy a jobboldal mégis felülkerekedjen. Ennek érdekében csoportot is alapít Az Amerikai Köztársaság Polgárai néven.

Steve Bannon úgy véli, hogy új szavazók meggyőzésére már nincs idő, mert csak három hónap van hátra a választásokig, és a republikánusok győzelme azon múlik, hogy Trump elkötelezett szavazóit rá tudják-e bírni arra, hogy elmenjenek szavazni. A demokratáknak 24 mandátummal kell többet szerezniük a novemberi választásokon ahhoz, hogy többsége kerüljenek a képviselőházban.

A félidős választásokat a legtöbb helyen november 6-án tartják az Egyesült Államokban. Ilyenkor a képviselőház egészét és a szenátus harmadát újítják meg a választópolgárok. Az államok többségében kormányzóválasztás is lesz idén.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Egyértelművé vált a hazaárulás
    Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
  • Mérgezett díszek a fenyőfán
    A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
MTI Hírfelhasználó