Bannon: Fel kell sorakozni Trump mögött
2018. augusztus 20. 15:47

Az amerikai Republikánus Párt politikusainak fel kell sorakozniuk Donald Trump elnök mögött, máskülönben azt kockáztatják, hogy elveszítik többségüket a képviselőházban – figyelmeztetett az AP amerikai hírügynökség által vasárnap megjelentetett interjúban Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

Bannon szerint ha most lennének a választások, a republikánusok 35-40 képviselői helyet veszítenének a képviselőházban, és a demokraták kerülnének többségbe, akik szerinte egészen biztosan kezdeményeznék Trump elmozdítását a Fehér Házból.

 

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A novemberi választásokat „nem lehet egyszerű félidős választásnak tekinteni, és nem lehet a bevált republikánus módszerek alapján kampányolni. Aki így tesz, annak annyi” – hangoztatta Bannon, aki szerint most még van idő arra a novemberi választásokig, hogy a jobboldal mégis felülkerekedjen. Ennek érdekében csoportot is alapít Az Amerikai Köztársaság Polgárai néven.

Steve Bannon úgy véli, hogy új szavazók meggyőzésére már nincs idő, mert csak három hónap van hátra a választásokig, és a republikánusok győzelme azon múlik, hogy Trump elkötelezett szavazóit rá tudják-e bírni arra, hogy elmenjenek szavazni. A demokratáknak 24 mandátummal kell többet szerezniük a novemberi választásokon ahhoz, hogy többsége kerüljenek a képviselőházban.

A félidős választásokat a legtöbb helyen november 6-án tartják az Egyesült Államokban. Ilyenkor a képviselőház egészét és a szenátus harmadát újítják meg a választópolgárok. Az államok többségében kormányzóválasztás is lesz idén.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó