Bannon: Fel kell sorakozni Trump mögött
2018. augusztus 20. 15:47

Az amerikai Republikánus Párt politikusainak fel kell sorakozniuk Donald Trump elnök mögött, máskülönben azt kockáztatják, hogy elveszítik többségüket a képviselőházban – figyelmeztetett az AP amerikai hírügynökség által vasárnap megjelentetett interjúban Steve Bannon, Trump korábbi kampányfőnöke és fehér házi főstratégája.

Bannon szerint ha most lennének a választások, a republikánusok 35-40 képviselői helyet veszítenének a képviselőházban, és a demokraták kerülnének többségbe, akik szerinte egészen biztosan kezdeményeznék Trump elmozdítását a Fehér Házból.

 

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori stratégiai főtanácsadója (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

A novemberi választásokat „nem lehet egyszerű félidős választásnak tekinteni, és nem lehet a bevált republikánus módszerek alapján kampányolni. Aki így tesz, annak annyi” – hangoztatta Bannon, aki szerint most még van idő arra a novemberi választásokig, hogy a jobboldal mégis felülkerekedjen. Ennek érdekében csoportot is alapít Az Amerikai Köztársaság Polgárai néven.

Steve Bannon úgy véli, hogy új szavazók meggyőzésére már nincs idő, mert csak három hónap van hátra a választásokig, és a republikánusok győzelme azon múlik, hogy Trump elkötelezett szavazóit rá tudják-e bírni arra, hogy elmenjenek szavazni. A demokratáknak 24 mandátummal kell többet szerezniük a novemberi választásokon ahhoz, hogy többsége kerüljenek a képviselőházban.

A félidős választásokat a legtöbb helyen november 6-án tartják az Egyesült Államokban. Ilyenkor a képviselőház egészét és a szenátus harmadát újítják meg a választópolgárok. Az államok többségében kormányzóválasztás is lesz idén.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Keresztút Ferenc pápával nagypénteken a Colosseumban
    Az idei római, Ferenc pápa által április 19-én, nagypénteken este a Colosseumban vezetett Via Crucis elmélkedéseit Eugenia Bonetti nővér, a Consolata missziós rend tagja, a „Slaves no more” Társaság elnöke írta. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a keresztút elmélkedéseit és imádságait.
  • Magyarország geopolitikai súlyánál sokkal jobban teljesített az EP-ben
    Sokkal jobban teljesített Magyarország geopolitikai és nemzetgazdasági súlyánál az Európai Parlament (EP) most lezárult ötéves ciklusában, amire eddig még nem volt precedens – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
  • Mérgez a brüsszeli kettős mérce
    Amikor Magyarország helyéről, jövőjéről, európai érdekérvényesítési stratégiáiról gondolkodunk, tudnunk kell azt, hogy mi a most folyó szellemi küzdelem lényege.
MTI Hírfelhasználó