Nevelőszülők és gyerekek hajókról nézhették a parádét
2018. augusztus 20. 16:03

Több mint 1500 nevelőszülő és általuk nevelt gyerek nézhette végig hajókról délelőtt az ünnepi vízi és légi parádét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A hajókirándulást a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezte.

Közleményük szerint a hajók indulásakor Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára megköszönte a nevelőszülők nemzetépítő munkáját. Hangsúlyozta, hogy a nevelőszülők példát mutatnak a társadalmi felelősségvállalásra.

A nevelőszülők nemcsak "passzív szemlélői egy társadalmi problémának", hanem segítenek annak megoldásában azzal, hogy amíg egy gyermeket különböző okok miatt nem helyezhetnek vissza vér szerinti családjához, addig megfelelő környezetet biztosítsanak neki - mondta.

DLAPE20180820104

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára köszönti a nevelőszülőket a vízi és légi parádé megtekintésére induló hajók egyikén 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szervezésében több mint 1500 rászoruló, nevelőszülőknél élő gyermek, valamint kísérőjük nézhette meg közelről a parádét. MTI Fotó: Lakatos Péter

Az államtitkár bejelentette: a nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti, amelybe ismert emberek, közéleti személyiségek, zenekarok is bekapcsolódnak.

A kampány középpontjában azok a gyerekek állnak majd, akik valamilyen gyámügyi védelem alatt állnak. Ez több mint 23 ezer 8 és 25 év közötti gyermeket és fiatalt jelent. A kampányhoz országszerte figyelemfelhívó akciók is kapcsolódnak majd.

A kormány elkötelezett a nevelőszülői hálózat működésének megerősítése mellett - szögezte le az Emmi.

DLAPE20180820106

Gyerekek és nevelőszülők hajóznak a Dunán 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Lakatos Péter

Közölték: a magyar kormány 2014-ben vezette be a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyt, korábban az egy gyermekről gondoskodó nevelőszülő 15 ezer forintot kapott, jelenleg ez az összeg 60 ezer forint, három gyermeknél pedig 45 ezerről 120 ezer forintra nőtt ez a juttatás.

Kiemelték továbbá, hogy jövőre tovább emelkedik a nevelőszülői hálózatok és a nevelőszülők támogatása, 2019-ben e célra 850 millió forinttal több jut.

DLAPE20180820202

A magyar légierő Mi-17 típusú helikopterei a Duna felett a vízi és légi parádén 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Lakatos Péter

DLAPE20180820201

A magyar légierő JAS Gripen típusú vadászgépei a Duna felett a vízi és légi parádén 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó