Világra szóló sikert ért el a kézilabda-utánpótlás
2018. augusztus 20. 19:22

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) szakmai igazgatója szerint világra szóló sikert ért el nyáron a női szakág utánpótlása.

A szakember hétfőn annak apropóján nyilatkozott, hogy július elején a serdülő-válogatott megnyerte a svédországi nyílt Európa-bajnokságot, a juniorok július közepén százszázalékos teljesítménnyel -aranyérmet szereztek a debreceni világbajnokságon, majd az ifjúsági csapat második lett a vasárnap véget ért lengyelországi vb-n.
"Nem mindennapi sikert ért el a női szakág, ami nagyon szép jövőt vázol fel. A kérdés az, hogyan tudunk gazdálkodni ezzel a sikersorozattal" - fogalmazott Zsiga Gyula.

Hozzátette, az MKSZ szakmai koncepciója és az utánpótlás-nevelés új stratégiája olyan képzést és szakmai alapú fejlődési vonulatot igyekszik kialakítani, amely a felnőtté válás utáni eredményességet is magában hordozza.

"A siker véleményem szerint önmagában is világra szóló, de az igazi értékét az adja majd meg, ha mindez felnőtt szinten is megjelenik a sportágban" - szögezte le a szakmai igazgató.

"A nyári sikerek az útba, a szakembergárdába és a játékosokba vetett hitünket is megerősítették. Érezhetően nagy az összhang a csapatainkon belül, a játékosok és a vezetők között. Emellett látunk olyan egyéni képességeket is, amelyek alapján joggal bízunk benne, ha nem történik égszakadás-földindulás, akkor azok a felnőtt válogatottban is érvényesülnek majd" - közölte Novák András, az MKSZ főtitkára.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó