LMP: új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét
2018. augusztus 20. 20:56

Az LMP szerint új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét. Ezt emelte ki az ellenzéki párt augusztus 20. alkalmából az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

"Valódi megoldásokkal kell segíteni a magyar családokat és a helyi közösségeket, minden ötödik adóforintot az oktatásra kell fordítani, az Európa elleni hadjárat helyett pedig azért kell dolgozni, hogy erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európát, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira" - szorgalmazták.

Azt írták: augusztus 20-án minden magyar állampolgárt is ünneplünk, határokon innen és túl. A nemzeti összetartozás alapja az egymás iránti tisztelet, "nem a nemzeti jelképek kisajátítása" - jegyezték meg.

Az LMP szerint Magyarország akkor lehet sikeres ország, ha a családoknak és a helyi közösségeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a kezükbe vegyék a sorsukat, és beleszóljanak a jövőjüket érintő döntésekbe.

"Az állampolgárokra partnerként és nem eszközként kell tekinteni" - fogalmaztak, hozzátéve: "a féktelen központosítás és a hatalmi logika helyett a kölcsönös bizalom megteremtése a helyes út hazánk számára".

MTI
Címkék:
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó