LMP: új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét
2018. augusztus 20. 20:56

Az LMP szerint új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét. Ezt emelte ki az ellenzéki párt augusztus 20. alkalmából az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

"Valódi megoldásokkal kell segíteni a magyar családokat és a helyi közösségeket, minden ötödik adóforintot az oktatásra kell fordítani, az Európa elleni hadjárat helyett pedig azért kell dolgozni, hogy erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európát, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira" - szorgalmazták.

Azt írták: augusztus 20-án minden magyar állampolgárt is ünneplünk, határokon innen és túl. A nemzeti összetartozás alapja az egymás iránti tisztelet, "nem a nemzeti jelképek kisajátítása" - jegyezték meg.

Az LMP szerint Magyarország akkor lehet sikeres ország, ha a családoknak és a helyi közösségeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a kezükbe vegyék a sorsukat, és beleszóljanak a jövőjüket érintő döntésekbe.

"Az állampolgárokra partnerként és nem eszközként kell tekinteni" - fogalmaztak, hozzátéve: "a féktelen központosítás és a hatalmi logika helyett a kölcsönös bizalom megteremtése a helyes út hazánk számára".

MTI
Címkék:
  • Jó úton jár a magyar turizmus
    Csütörtökön nyitott meg a negyvenkettedig Utazás Kiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontban. A turisztikai cégek bemutatkozása és szakmai programok mellett színes kavalkáddal, érdekes programokkal és híres fellépőkkel várják az érdeklődőket a hétvégén. A kiállítás külföldi díszvendége Algéria, a hazai pedig Bács-Kiskun megye és Kecskemét.
  • Két civilizációt formálnának eggyé
    Az európai–muszlim közeledés terve már a hetvenes években megfogalmazódott
  • Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings
    Felminősítette Magyarországot a Fitch Ratings, egyebek mellett a magyar külső adósságpozíció gyors javulásával indokolva a lépést.
MTI Hírfelhasználó