Orbán Balázs: szabadságszeretet, hit és pragmatizmus
2018. augusztus 20. 22:22

Lángoló szabadságszeretet, rendíthetetlen hit és könyörtelen pragmatizmus, ez a Szent István-i örökség - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára augusztus 20-i ünnepi beszédében Veszprémben hétfőn.

Orbán Balázs hangsúlyozta: Szent István öröksége nem függ helytől és időtől, mindig és minden körülmény között megállja a helyét, 1000-ben ugyanúgy, mint 2018-ban. Éppen ezért szerinte a jó magyar politika célja sem lehet más ma, mint volt az államalapítás korában.

Úgy fogalmazott: a jó politika ma is a magyarok megvédéséért és gyarapodásuk elősegítéséért dolgozik.

Ehhez elsődlegesen független Magyarországra, a belpolitikában akaratra, hitre és egységre, a külpolitikában pedig stabil szövetségi rendszerre és kivívott mozgástérre van szükség - emelte ki.

Bár Orbán Balázs szerint "nehéz idők vannak mögöttünk" és "a 20. század nem a magyarok évszázada volt", a jelen és a jövő rendkívül sokat ígérő.

A magyar nép adottságaival, a Szent István-i felismerések és tanítások követésével néhány évtized függetlensége, békéje, egysége rég nem látott erős és büszke Magyarországot hozhat - mondta a politikus.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó