Orbán Balázs: szabadságszeretet, hit és pragmatizmus
2018. augusztus 20. 22:22

Lángoló szabadságszeretet, rendíthetetlen hit és könyörtelen pragmatizmus, ez a Szent István-i örökség - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára augusztus 20-i ünnepi beszédében Veszprémben hétfőn.

Orbán Balázs hangsúlyozta: Szent István öröksége nem függ helytől és időtől, mindig és minden körülmény között megállja a helyét, 1000-ben ugyanúgy, mint 2018-ban. Éppen ezért szerinte a jó magyar politika célja sem lehet más ma, mint volt az államalapítás korában.

Úgy fogalmazott: a jó politika ma is a magyarok megvédéséért és gyarapodásuk elősegítéséért dolgozik.

Ehhez elsődlegesen független Magyarországra, a belpolitikában akaratra, hitre és egységre, a külpolitikában pedig stabil szövetségi rendszerre és kivívott mozgástérre van szükség - emelte ki.

Bár Orbán Balázs szerint "nehéz idők vannak mögöttünk" és "a 20. század nem a magyarok évszázada volt", a jelen és a jövő rendkívül sokat ígérő.

A magyar nép adottságaival, a Szent István-i felismerések és tanítások követésével néhány évtized függetlensége, békéje, egysége rég nem látott erős és büszke Magyarországot hozhat - mondta a politikus.

MTI
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó