Három miniszter székébe került a zarándokok tragédiája
2018. szeptember 1. 10:42

Bojko Boriszov bolgár kormányfő kezdeményezte hétfőn három miniszter leváltását a szombati súlyos bulgáriai buszbaleset miatt. Az augusztus 25-én történt szerencsétlenségben tizenheten meghaltak, és 21-en megsérültek. A busz nyugdíjas zarándokokat szállított.

A miniszterelnök kezdeményezte Valentin Radev belügyminiszter, Nikolaj Nankov regionális fejlesztési és közmunkaügyi miniszter, valamint Ivajlo Moszkovszkit, a közlekedési, távközlési és információtechnológiai tárcavezető felmentését. A miniszterek közölték, hogy a kormányfő felkérésére készek távozni hivatalukból.

Előzőleg Kornelija Ninova, az ellenzéki Bolgár Szocialista Párt (BSZP) vezetője felszólította a kormányt, hogy vállalja a felelősséget a történtekért és mondjon le. A miniszterek már a balesetet követő napon, augusztus 26-án bejelentették, hogy készek felelősséget vállalni a balesetért, amiről itt írtunk.

hirado.hu - MTI
Címkék:
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Deglobalizáció
  A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
 • A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást
  A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.
 • Hogy jutottak el a britek idáig?
  Teljes a bizonytalanság a brit belpolitikában a keddi történelmi voksolás után, amelyen az alsóház elsöprő többséggel (432 nem 202 igen mellett) leszavazta Theresa May kilépési megállapodását.
MTI Hírfelhasználó