Szomorú, ami az Európai Parlamentben történt
2018. szeptember 13. 17:14

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, ami lényegében azt mondja ki: indokolt hazánkkal szemben elindítani a 7-es cikkely szerinti eljárást. Vagyis ha az állam- és kormányfők tanácsa úgy dönt, akár meg is vonhatják Magyarországtól a szavazati jogot. Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba és Závecz Tibor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor.

Tóth Csaba szerint végtelenül szomorú, ami az Európai Parlamentben történt. Egyetlen magyar ember sem örül annak, amikor azért tapsolnak az EP-képviselők, mert Magyarországot és a magyar kormányfőt pellengérre állítják. Ide vezetett a miniszterelnök politikája, régóta mondjuk már, hogy ez a fajta retorika következményekkel jár majd – hangsúlyozta a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.

Tóth Csaba szerint a szavazás üzenet a jobboldalnak, úgy látja, hogy nem érdemes tagadni ezt a vereséget, hanem elemezni kell az okait. Nem érdemes csalásról beszélni, hanem meg kell nézni, hogy mi vezetett idáig. Magyarországon javítani kell a demokrácia helyzetén – foglalta össze az elemző.

Závecz Tibor felidézte: Orbán Viktor mindig úgy jött vissza az Európai Unióból, hogy a szavazótáborának elmondhatta, hogy győzött. Most ezt nehéz kommunikálni, mert most nem győzött – jelentette ki a Závecz Research alapítója.

Gajdics Ottó csalódott amiatt, hogy elég sok olyan magyar embert látni, akik viháncolnak most a gyönyörtől. Elképesztő, amit azok a hazaárulók műveltek, akik diktálták ezt a jelentést. De ne örüljenek még, mert annak a lengyel képviselőnek van igaza, aki arról beszélt, hogy amikor velük csinálják ezt Brüsszelben, akkor mindig nő 4-5 százalékot a kormánypártok támogatottsága.

Nem győzelemként kell ezt kommunikálni, de ez még jobban összekovácsolja majd azt a mintegy 3 millió magyar embert, aki Orbán Viktor politikáját támogatja – szögezte le a Magyar Idők főszerkesztője.

G. Fodor Gábor szerint az alapvető kérdés az, hogy kinek mi alapján van joga elítélni Magyarországot? Vannak, akik Soros-pártiak és bevándorláspártiak, mi pedig nem akarjuk ezt. Erről szól a történet – jelentette ki a Századvég stratégiai igazgatója.

A teljes adás megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

echotv.hu
Címkék:
  • Vakulástól látásig
    Mondom, 1998-ban a világ még boldog (?) volt. De eltelt harminc év és most nem vagyunk annyira boldogok. És talán azért nem, mert felébredtünk. Azt nem mondanám, hogy buták voltunk, de mégsem láttunk semmit.
  • Rágalmazás mint politikai művelet
    Egy jelöltet undorító rágalmakkal illetni – ez a „demokrácia” része.
MTI Hírfelhasználó