Szomorú, ami az Európai Parlamentben történt
2018. szeptember 13. 17:14

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Megszavazta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, ami lényegében azt mondja ki: indokolt hazánkkal szemben elindítani a 7-es cikkely szerinti eljárást. Vagyis ha az állam- és kormányfők tanácsa úgy dönt, akár meg is vonhatják Magyarországtól a szavazati jogot. Négy vitapartner: a pást baloldalán Tóth Csaba és Závecz Tibor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és G. Fodor Gábor.

Tóth Csaba szerint végtelenül szomorú, ami az Európai Parlamentben történt. Egyetlen magyar ember sem örül annak, amikor azért tapsolnak az EP-képviselők, mert Magyarországot és a magyar kormányfőt pellengérre állítják. Ide vezetett a miniszterelnök politikája, régóta mondjuk már, hogy ez a fajta retorika következményekkel jár majd – hangsúlyozta a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.

Tóth Csaba szerint a szavazás üzenet a jobboldalnak, úgy látja, hogy nem érdemes tagadni ezt a vereséget, hanem elemezni kell az okait. Nem érdemes csalásról beszélni, hanem meg kell nézni, hogy mi vezetett idáig. Magyarországon javítani kell a demokrácia helyzetén – foglalta össze az elemző.

Závecz Tibor felidézte: Orbán Viktor mindig úgy jött vissza az Európai Unióból, hogy a szavazótáborának elmondhatta, hogy győzött. Most ezt nehéz kommunikálni, mert most nem győzött – jelentette ki a Závecz Research alapítója.

Gajdics Ottó csalódott amiatt, hogy elég sok olyan magyar embert látni, akik viháncolnak most a gyönyörtől. Elképesztő, amit azok a hazaárulók műveltek, akik diktálták ezt a jelentést. De ne örüljenek még, mert annak a lengyel képviselőnek van igaza, aki arról beszélt, hogy amikor velük csinálják ezt Brüsszelben, akkor mindig nő 4-5 százalékot a kormánypártok támogatottsága.

Nem győzelemként kell ezt kommunikálni, de ez még jobban összekovácsolja majd azt a mintegy 3 millió magyar embert, aki Orbán Viktor politikáját támogatja – szögezte le a Magyar Idők főszerkesztője.

G. Fodor Gábor szerint az alapvető kérdés az, hogy kinek mi alapján van joga elítélni Magyarországot? Vannak, akik Soros-pártiak és bevándorláspártiak, mi pedig nem akarjuk ezt. Erről szól a történet – jelentette ki a Századvég stratégiai igazgatója.

A teljes adás megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

echotv.hu
Címkék:
  • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
    Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
  • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
    „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
MTI Hírfelhasználó