Paksa: Frans Timmermans egy politikai senki
2018. szeptember 13. 21:21

SNS: a jelentés elfogadása támadás Magyarország szuverenitása és szabadsága ellen

Magyarország szabadsága és szuverenitása elleni támadásnak minősítette csütörtökön a Facebookon a Sargentini-jelentés elfogadását Jaroslav Paska, a jobboldali Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke.

A politikus sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy ezt az "erkölcstelen, tisztességtelen és precedens nélküli támadást" több szlovákiai EP-képviselő is támogatta a szerdai szavazáson.

Paska az Európai Bizottság első alelnökét is bírálja, akit politikai senkinek nevez. Paksa szerint növekszik Frans Timmermans és "darabontjai" agresszivitása és arroganciája, "főként reakcióként az európai közvélemény Brüsszel politikájával szembeni növekedő ellenállására,  amely egyértelműen komplikálja azt a vágyukat, hogy gyorsan átvegyék a hatalmat 500 millió európai fölött".

"Ezért még ki akarják használni az utolsó pillanatokat magas uniós funkcióikban arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben ártsanak a rebellis politikusoknak és népeiknek" - írta a szlovák politikus.

Az Európai Parlamentben szerdán 448 képviselő szavazta meg Judith Sargentini holland, zöldpárti képviselő magyarországi helyzetről szóló jelentésének elfogadását, míg a tervezetet 197 EP-képviselő elutasította, és 48-an tartózkodtak.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó