Prostituáltat gyilkolt egy szír férfi Németországban
2018. szeptember 14. 22:35

Alvilági leszámolás, utcai lövöldözés Berlinben, késes gyilkosság, fiatal nők molesztálása – néhány példa az elmúlt napok bevándorlókhoz köthető hírei közül, amelyekről írt a német sajtó. A berlini parlamentben is téma az erőszakhullám.

Halott örömlányt találtak egy reptér közelében – erről írt a német Bild című lap. A cikk szerint a holttestet szerdán délután fél hatkor találták meg egy bokros területen a Hamm-Heessen-i reptér mellett. Három órával később már őrizetben volt egy 24 éves szír férfi, akit a bolgár származású prostituált meggyilkolásával gyanúsítanak. A feltételezett elkövető egyelőre nem tett vallomást.

Késsel támadtak a keresztény menekültre – szintén a Bild írt erről. A lap szerint egy 39 éves algériai keresztényt egy másik, muszlim honfitársa késelt meg. Az áldozat a lapnak elmesélte, azért menekült el hazájából, mert miután megkeresztelkedett, pokollá vált az élete, folyamatosan fenyegették, bántalmazták. Azt is elmondta, Németországban büszkén viselte a nyakában a keresztet, de hamarosan az ott élő muszlimok fenyegették, hogy megölik. Hamburgban éppen a buszra várt, amikor egy másik algériai az arcán és a száján megvágta.

Fiatal migráns férfiak a késelés kultúráját hozták magukkal – ezt mondta az M1-nek adott exkluzív interjúban a német rendőrszakszervezet elnöke. Rainer Wendt szerint sok migráns számára például teljesen természetes, hogy késsel támadnak, ha úgy érzik, hogy megsértették őket.

Nálunk egy fiú telefont kap, ha felnő, addig abban a kultúrában egy kést ajándékoznak neki – mondta az elnök. Késsel rendelkezni, és azt egy adott szituációban használni menő dolog, elég egy szóváltás, a fiatalemberek már úgy érzik, becsületükben sértették meg őket, már húzzák is elő a kést, és szúrnak – mondta Rainer Wendt.

Szintén egy késelés vezetett az utóbbi évek egyik legnagyobb vitát kiváltó ügyéhez. A kelet-németországi Chemnitzben migránsok megkéseltek egy német állampolgárt. A következő napokban tízezrek tüntettek a városban a migránsbűnözés ellen, és a közbiztonság visszaállítását követelték.

Pár nappal később Köthenben is történt egy haláleset. Ott migránsok bántalmaztak egy német férfit, aki később életét vesztette. Ott is szerveztek tiltakozó megmozdulásokat.

A két ügy a politikában is hatalmas vihart kavart, és a migráció ügye miatt újabb feszültség keletkezett a német kormánykoalícióban. Ennek ellenére Angela Merkel kancellár továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Németországnak szüksége van a tömeges migrációra, és hogy a statisztikák szerint Németország a világ legbiztonságosabb országa. Többen is hitetlenkedésüknek adtak hangot a Bundestagban, amikor a kijelentés elhangzott.

A rendőrségi statisztikák szerint igaz ugyan, hogy csökkent a bűncselekmények száma, az erőszakos bűncselekmények, például gyilkosságok, testi sértések és legkirívóbban a nemi erőszak száma ugyanakkor ugrásszerűen megnőtt. A statisztikák pedig azt is mutatják, hogy az elkövetők között egyre több a migrációs hátterű. Tavaly 447 emberölést követtek el migránsok vagy migráns hátterűek, vagyis az összes ilyen eset 16 százalékát a német lakosság 2 százalékát kitevő bevándorlók követték el.

hirado.hu - M1
Címkék:
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Macron fegyverei
  Európa pillanatnyi állapotát jól jelzi, hogy a gazdasági bajoktól gyötört Franciaország odahaza nem igazán népszerű köztársasági elnöke, Emmanuel Macron az unió legaktívabb politikusa, szándéka szerint jövőjének meghatározó formálója.
 • Brenzovics: Ez össznemzeti ügy, megmaradásunk a tét
  Sajnálatos módon a Központi Választási Bizottság az ukrán törvényi előírásokkal ellentétben nem hozott létre magyar választási körzetet. Ráadásul huszonnyolc év után először fordult elő olyan, hogy egyetlen ukrán párt sem ajánlott fel az Ukrajnában élő kisebbségek számára pártlistán befutó helyet.
 • Vívó-vb - Siklósi Gergely parádés vívással világbajnok
  Az aranyéremért a csapatban háromszoros Európa-bajnok Szergej Bidával kellett megmérkőznie. A 26 éves orosz már sokkal nagyobb falatnak bizonyult, de Siklósi még nála is jobb napot fogott ki, ezt jelezte, hogy a nehéz helyzetekből is ki tudott keveredni.
MTI Hírfelhasználó