Irigység miatt támadták Magyarországot?
2018. szeptember 14. 23:16

Újabb külföldi politikusok nyilatkoztak az M1-nek arról, hogy szerintük miért nem kellett volna megszavazni a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben. Egy szlovák képviselő felvetette, hogy több uniós politikus irigység miatt is támadhat, mert a támogatottságuk a saját hazájukban meg sem közelíti a magyar kormánypártok népszerűségét.

Azok az európai parlamenti képviselők, akik Magyarország megbüntetésére szavaztak, szégyellhetik magukat. Elárulták a valódi európai értékeket – ezt írta Frank Füredi szociológus a Sargentini-jelentés megszavazásáról.

Hozzátette: valójában Magyarország nem hasonlít arra a horror sztorira, amit Judith Sargentini a dokumentumban előterjesztett. A szakember szerint a magyarellenes támadások egyik hajtóereje az attól való félelem, hogy Magyarország megerősödése más európai népeket is arra ösztönöz majd, hogy kövessék a példáját.

A szavazás óta sorra állnak ki európai politikusok is Magyarország mellett.

Az osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője megkérdőjelezte a döntés hitelességét, mert a tartózkodásokat nem vették figyelembe. Johann Gudenus úgy véli: helyes, ahogy Magyarország a migrációt kezeli, és ezért nem kellene elmarasztalni.

Miroslav Mikolásik szlovák európai parlamenti képviselő nemmel szavazott a Sargentini-jelentésre. Az M1-nek azt mondta: Judith Sargentini tipikus baloldali ideologista, aki egy intoleráns személyiség, és ezt a politikai gyakorlatba is átviszi.

Marek Jurek lengyel EP-képviselő szerint az Európai Parlament döntése magyarellenes, igazságtalan és egész Európára nézve romboló hatású.

A lengyel politikus hangsúlyozta: jelenleg kétféle Európa létezik. Emanuelle Macron francai elnöké és Orbán Viktoré. A magyar miniszterelnök az egységet képviseli, mások viszont szétvernék az eddigi együttműködést és a jelenlegi közösséget. Marek Jurek hozzátette: éppen ezért jókor jön a közelgő európai választás, és az is, hogy ennek az Európai Parlamentnek és bizottságnak véget ér a mandátuma.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó