Tordai Bence elment fagyizni
2018. szeptember 18. 00:50

Diktatúra vagy nem? – Nagyon máshogy látja a DK és a Párbeszéd

Képviselőik még a vasárnapi kormányellenes tüntetés mondanivalójában sem értenek egyet. Míg a DK diktatúráról beszél, addig a Párbeszéd szerint többpárti versengő autokrácia van. Gyurcsány tüntetése töréspont a vasárnapi szövetségesek között.

„Szerencsés, hogyha reális célokat tűzünk ki” – erről beszélt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az ATV Startban, miután arról kérdezték, hogy tudott-e Gyurcsány Ferenc ötletéről, aki a vasárnapi ellenzéki tüntetésen újra utcára hívta az embereket, és közölte: keddtől a kormány leváltásáért tüntetnek, és maradnak. Tordai Bence azt is elmondta: nem egyeztettek előre a beszédekről, de nem is gondolja azt, hogy ez határozná meg a vasárnapi tüntetés lényegét.

A politikus elmondta, nem vett részt végig a demonstráción, mert amint elhangzott, hogy diktatúra van, a gyermekeivel fagyizni indult. Szerinte ez egy hibrid rendszer, egy többpárti versengő autokrácia, egy nettó diktatúrába ugyanis – ahogyan fogalmazott – „közénk lövettek volna”. Tordai azt mondta, Karácsony mondanivalóját emelte ki, miszerint hogyan győzhető le a kormány, és nem arról szólt szerinte az esemény, hogy „kint sátrazunk 25 emberrel egy hétig a parlament előtt”. Mindeközben Molnár Csaba is reagált Tordai szavaira, ugyancsak az ATV Start című műsorban.

Kissé cinikusan vágott vissza a DK ügyvezető alelnöke, amikor azt mondta: hogyha néhány tucat ember lesz kint, az is több, mint a Karácsony által irányított párt teljes tagsága. A politikus végül azt is elárulta: egész nyáron ezt készítették elő, és nem a „sebeiket nyalogatták”, azt viszont nem tudták, hogyan fognak szavazni a Sargentini-jelentésről, ez utóbbi miatt nem egyeztettek a tüntetéssorozat meghirdetéséről.

atv.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható
  A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten, a szervezet rendezvényén.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
MTI Hírfelhasználó