Tordai Bence elment fagyizni
2018. szeptember 18. 00:50

Diktatúra vagy nem? – Nagyon máshogy látja a DK és a Párbeszéd

Képviselőik még a vasárnapi kormányellenes tüntetés mondanivalójában sem értenek egyet. Míg a DK diktatúráról beszél, addig a Párbeszéd szerint többpárti versengő autokrácia van. Gyurcsány tüntetése töréspont a vasárnapi szövetségesek között.

„Szerencsés, hogyha reális célokat tűzünk ki” – erről beszélt Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az ATV Startban, miután arról kérdezték, hogy tudott-e Gyurcsány Ferenc ötletéről, aki a vasárnapi ellenzéki tüntetésen újra utcára hívta az embereket, és közölte: keddtől a kormány leváltásáért tüntetnek, és maradnak. Tordai Bence azt is elmondta: nem egyeztettek előre a beszédekről, de nem is gondolja azt, hogy ez határozná meg a vasárnapi tüntetés lényegét.

A politikus elmondta, nem vett részt végig a demonstráción, mert amint elhangzott, hogy diktatúra van, a gyermekeivel fagyizni indult. Szerinte ez egy hibrid rendszer, egy többpárti versengő autokrácia, egy nettó diktatúrába ugyanis – ahogyan fogalmazott – „közénk lövettek volna”. Tordai azt mondta, Karácsony mondanivalóját emelte ki, miszerint hogyan győzhető le a kormány, és nem arról szólt szerinte az esemény, hogy „kint sátrazunk 25 emberrel egy hétig a parlament előtt”. Mindeközben Molnár Csaba is reagált Tordai szavaira, ugyancsak az ATV Start című műsorban.

Kissé cinikusan vágott vissza a DK ügyvezető alelnöke, amikor azt mondta: hogyha néhány tucat ember lesz kint, az is több, mint a Karácsony által irányított párt teljes tagsága. A politikus végül azt is elárulta: egész nyáron ezt készítették elő, és nem a „sebeiket nyalogatták”, azt viszont nem tudták, hogyan fognak szavazni a Sargentini-jelentésről, ez utóbbi miatt nem egyeztettek a tüntetéssorozat meghirdetéséről.

atv.hu
Címkék:
  • Permanens forradalom
    Hát igen, vannak Nagy Idők és vannak nagy pillanatok. És adjunk hálát a Sorsnak, hogy ismét részesei lehetünk.
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
MTI Hírfelhasználó