Tovább aggódik Timmermans a lengyel helyzet miatt
2018. szeptember 18. 22:10

Az utóbbi három hónapban csak tovább erősödtek a lengyelországi jogállamisággal kapcsolatos aggályok, a helyzet nem javult – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes minisztereinek keddi brüsszeli találkozója után.

Az ülésen sor került a lengyel kormány második hivatalos meghallgatására az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás részeként. Sajtóértekezletén Timmermans leszögezte: nem pusztán egy-két törvényi változtatásról van szó, a küzdelem „Európa szívéért és lelkéért folyik”, az alapvető kérdés ugyanis az, hogy a jogállamiság-e az alapelv, amelynek mentén az EU működik.

Franciaország és Németország közös nyilatkozattal készült az ülésre, miszerint a helyzet „sürgetőbb, mint valaha”. „Már ötödik alkalommal tárgyalunk a kérdésről, de eddig nem értünk el lényeges előrelépést, épp ellenkezőleg. Reméljük, hogy Lengyelország konstruktívan fog cselekedni, és nem tesz visszafordíthatatlan lépéseket” – közölték.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó