Szórólapokat osztogat a Momentum
2018. szeptember 19. 09:44

Ezzel válaszolnak a kormány által kedd este útnak indított kampányra.

A Sargentini-jelentést értelmező szórólapok osztogatásába kezdett Budapesten a Momentum - erről a 444 írt, amelyet maga a párt tájékoztatott az akcióról.

A Momentum egy betűzött borítékban küldte el közleményét a portálnak, ebben azt írták: Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat.

Azt is írták, hogy a szórólapokat a jelentést bíráló kormánypropaganda ellensúlyozása céljából kezdték oszogatni.

A papírokon tömören kifejtik, hogy valójában mi is az a 12 pont, amiben a jelentést író Judith Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek között a pontok között az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása, az alkotmány folyamatos módosítgatása, a tömeges megfigyelés lehetősége, a korrupció, a vallásszabadság korlátozása, a sajtószabadság korlátozása, továbbá a választási rendszer a Fidesz értékei szerinti átalakítása szerepel.

A momentumos Berg Dániel szerint mindezekből az következik: "a Fidesz nem alkalmas, még kevésbé méltó az ország európai képviseletére."

hvg.hu
Címkék:
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó