Szórólapokat osztogat a Momentum
2018. szeptember 19. 09:44

Ezzel válaszolnak a kormány által kedd este útnak indított kampányra.

A Sargentini-jelentést értelmező szórólapok osztogatásába kezdett Budapesten a Momentum - erről a 444 írt, amelyet maga a párt tájékoztatott az akcióról.

A Momentum egy betűzött borítékban küldte el közleményét a portálnak, ebben azt írták: Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat.

Azt is írták, hogy a szórólapokat a jelentést bíráló kormánypropaganda ellensúlyozása céljából kezdték oszogatni.

A papírokon tömören kifejtik, hogy valójában mi is az a 12 pont, amiben a jelentést író Judith Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek között a pontok között az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása, az alkotmány folyamatos módosítgatása, a tömeges megfigyelés lehetősége, a korrupció, a vallásszabadság korlátozása, a sajtószabadság korlátozása, továbbá a választási rendszer a Fidesz értékei szerinti átalakítása szerepel.

A momentumos Berg Dániel szerint mindezekből az következik: "a Fidesz nem alkalmas, még kevésbé méltó az ország európai képviseletére."

hvg.hu
Címkék:
 • Polgárverés – 12 éve
  Azt sem sikerült kideríteni, hogy a brüsszeli bürokrácia miért hunyta be a szemét, amikor látta, hogy európai uniós polgárokat vernek véresre.
 • Antall József és Sargentini
  Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
 • Orbán: Európa a nemzetek hazája
  Európa a nemzetek hazája – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeumnál tartott ünnepi beszédében. Úgy fogalmazott: akik az Európai Unióból európai birodalmat akarnak gyúrni, mind bevándorláspártiak.
 • A hétköznapok adta helytállás dicsősége
  Erich Lessing, Burghardt Ferenc, Fényes Tamás, Tóth László, Horling Róbert, Munk Tamás és Mező Sándor felbecsülhetetlen értékű kortörténeti felvételei az MTVA archívumának válogatásában.
 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt
  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó