Szórólapokat osztogat a Momentum
2018. szeptember 19. 09:44

Ezzel válaszolnak a kormány által kedd este útnak indított kampányra.

A Sargentini-jelentést értelmező szórólapok osztogatásába kezdett Budapesten a Momentum - erről a 444 írt, amelyet maga a párt tájékoztatott az akcióról.

A Momentum egy betűzött borítékban küldte el közleményét a portálnak, ebben azt írták: Mi hisszük, hogy a Sargentini-jelentés a magyar emberek érdekeinek védelméről szól. A magyar kormány bűnös, ez a jelentés pedig vádirat.

Azt is írták, hogy a szórólapokat a jelentést bíráló kormánypropaganda ellensúlyozása céljából kezdték oszogatni.

A papírokon tömören kifejtik, hogy valójában mi is az a 12 pont, amiben a jelentést író Judith Sargentini bűnösnek találta a magyar kormányt. Ezek között a pontok között az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása, az alkotmány folyamatos módosítgatása, a tömeges megfigyelés lehetősége, a korrupció, a vallásszabadság korlátozása, a sajtószabadság korlátozása, továbbá a választási rendszer a Fidesz értékei szerinti átalakítása szerepel.

A momentumos Berg Dániel szerint mindezekből az következik: "a Fidesz nem alkalmas, még kevésbé méltó az ország európai képviseletére."

hvg.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
MTI Hírfelhasználó