Három éve dolgozik Brüsszel a határőrizeti jog elvételén
2018. szeptember 19. 17:49

A Financial Times 2015-ös cikke azt bizonyítja, hogy Brüsszel már három éve a határőrizeti jog elvételére készül. Ők akarják megmondani, ki léphet be Európa, így Magyarország területére, és ki nem – írta az Origo.

A német kancellár múlt héten kijelentette: az illegális migráció elleni harchoz „egy adag szolidaritás” is szükséges, amikor „emberek érkeznek hozzánk, vagy amikor meg kell teremteni a legális migráció lehetőségeit, hogy segítsünk bajba került országoknak”.

Az Origo azt írta, Angela Merkel szavai azt jelentik, hogy a tagállamok helyett Brüsszelé lenne a határőrizet joga, Brüsszel döntené el, hogy ki léphet be Európa és ki léphet be Magyarország területére.

A Financial Times 2015-ös egyik cikkére hívta fel a figyelmet az Origo, amiből kiderült, hogy Brüsszel már három évvel ezelőtt is el akarta venni a határőrizet jogát a tagállamoktól. A brit lap már akkor egy olyan tervről írt, amely szerint Brüsszel létre akar hozni egy határvédelmi egységet, és olyan szabályokat akar alkotni, amelyeknek köszönhetően a saját embereit bármikor ráteheti a tagállamok nyakára akkor is, ha a tagállamok ezt nem akarják.

Az írásban azt is elismerik, hogy ez a törekvés rendkívüli módon sértené a nemzeti szuverenitást.

Amennyiben a múlt heti Merkel-nyilatkozatot és a 2015-ös cikket összehasonlítjuk, elmondható, hogy a színfalak mögött évek óta dolgoznak azon, hogy Brüsszel hogyan tudná átvenni a határőrizet jogát, függetlenül a tagállamok akaratától.

Orbán Viktor miniszterelnök erről a veszélyről beszélt pénteki Kossuth rádiós nyilatkozatában és a parlament üléstermében hétfőn, napirend előtti felszólalásában is.

hirado.hu - origo.hu
Címkék:
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható
  A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten, a szervezet rendezvényén.
 • Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra
  Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén.
 • Mindnyájunknak el kell menni
  A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.
MTI Hírfelhasználó