Áder János tiszteletvacsorán fogadta Balczó Andrást
2018. szeptember 19. 21:41

Áder János köztársasági elnök szerda este 80. születésnapja alkalmából, tisztelete jeléül a Sándor-palotában díszvacsorán látta vendégül a Nemzet Sportolóját, Balczó Andrást és feleségét, Császár Mónika olimpiai bronzérmes tornászt.

A köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Mária Terézia-szalonban fogadta vendégeit.

"Bár kicsit túl vagyunk a születésnaptól, de koccintásra invitálom önöket" - utalt Áder János az egy hónappal ezelőtti születésnapra.

A házaspár a köztársasági elnök érdeklődésére elárulta: korábban még egyikük sem járt az épületben, azt eddig csak kívülről látták.

A Sándor-palota teraszán Áder János a vendégeknek elmesélte a tiszteletvacsorák történetét. 2012-ben azzal a szándékkal teremtettek hagyományát, hogy felhívják a figyelmet a kiemelkedő teljesítményekre, tiszteletre méltó személyekre. Az államfő tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül tiszteletvacsorára, de kiemelte, hogy világbajnok szakmunkások is részesültek már ebben az elismerésben.

D_SOS20180919025

Áder János köztársasági elnök (b), felesége Herczegh Anita (j), Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázó és felesége, Császár Mónika olimpiai bronzérmes tornász a Sándor-palota teraszán 2018. szeptember 19-én. Az államfő tiszteletvacsorát adott a sportoló 80. születésnapja alkalmából. MTI Fotó: Soós Lajos

Balczó felelevenítette azt az utat, amit Nyíregyházáról Budapestre kerülve odáig megtett, hogy a köztársasági elnök tiszteletvacsorán fogadja.

A háromszoros olimpiai bajnok, 10-szeres világbajnok Balczó András augusztus 16-án ünnepelte 80. születésnapját.

D_SOS20180919021

Áder János köztársasági elnök fogadja Balczó András háromszoros olimpiai, tízszeres világbajnok öttusázót, a nemzet sportolóját, akit 80. születésnapja alkalmából tiszteletvacsorán látott vendégül a Sándor-palotában 2018. szeptember 19-én. MTI Fotó: Soós Lajos
   

MTI
Címkék:
  • Videó mint politikai csapásmérés
    Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
  • Elszállt egy hajó a szélben
    Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
MTI Hírfelhasználó