Marine Le Pen szerint Macron az EU végét vizionálta
2018. szeptember 20. 21:10

Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke szerint Emmanuel Macron francia államfő az Európai Unió végét vizionálta az uniós állam- és kormányfők csütörtökön véget ért salzburgi informális csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatóján.

"Azok az országok, amelyek nem akarnak több Frontexet vagy szolidaritást, ki fognak lépni a schengeni övezetből. Azok az országok, amelyek nem akarnak több Európát, nem fognak többet a strukturális alapokból részesülni (...) Európa nem egy étlap, hanem egy politikai projekt" - fogalmazott Emmanuel Macron a jövő májusi európai parlamenti választások előtti kampányról szólva Salzburgban. "Jövő tavasszal muszáj lesz erről a témáról őszintén beszélnünk" - tette hozzá.

"Emmanuel Macron ezzel a nyilatkozattal bejelentette az Európai Unió végét. Éljen a Nemzetek és a Szabadságok Európája!" - írta a Twitterren csütörtök este Marine Le Pen.
A francia elnök nevek említése nélkül elítélte "azokat, akik azt magyarázzák: szeretem Európát, amikor lehetővé teszi a hazám virágzását, amikor lehetővé teszi, hogy a munkavállalóim elmenjenek többet keresni a szomszédos országokba. De nálam ne legyen egyetlen migráns sem, egyetlen menekült sem!".  

Emmanuel Macron úgy látja, hogy "a válság, amelyet Európa átélt az elmúlt tíz évben egy olyan egzisztenciális válság", amelynek tétje, hogy az Európai Unió "képes-e az alapítóatyák által képviselt politikai projektet, amelynek lényege a nemzeti érdekek összehangolása valami nagyobb létrehozására, továbbra is érvényesíteni".

"Ez egy történelmi harc, ez a választás más lesz, mint a többi" - mondta a francia elnök a 2019-es EP-választásokról.

MTI
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre
  Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
MTI Hírfelhasználó