Európa-szerte meghallották Orbán Viktor szavát
2018. szeptember 21. 11:36

Európa-szerte meghallották Orbán Viktor álláspontját, amely szerint az Európai Bizottság javaslata megvonná a tagállamok szuverenitását – fogalmazott Deák Dániel az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Figyelő főmunkatársa felidézte, ugyanez történt 2015-ben, a magyar határkerítés kapcsán, amelyet a nyugati sajtó egy újabb vasfüggönynek nevezett. Orbán Viktor ugyanakkor konzekvensen kiállt a magyar álláspont mellet és a nyugat-európai vezetők sorra belátták, hogy igaza van.

Tóth Kriszta azon kérdésére, várható volt-e, hogy a visszadobják a tagállami vezetők az uniós határőrizeti javaslat Magyarország által is kifogásolt részét a salzburgi informális csúcson, Deák Dániel úgy reagált: a tagállamok többsége nem támogat ilyen hatáskörelvételt. A Figyelő főmunkatársa szerint Angela Merkel német kancelláron kívül kevés olyan európai vezető politikus van, aki el tudná adni a saját hazájában, hogy hatáskört vesznek el a tagállamtól.

Felidézte a Századvég Alapítvány 28 országra kiterjedő kutatását, amelyben azt vizsgálták, hogyan viszonyulnak az állampolgárok ahhoz, hogy a nemzeti hatáskörökről az adott ország helyett Brüsszel döntsön. Az eredmények pedig azt mutatták, hogy még a föderatív Európai Uniót támogató országok lakossága is úgy gondolja, amit lehet, azt nemzeti hatáskörben kell tartani.

Jól látszik, hogy az európai kormány- és államfők többsége belátta, nem megvalósítható az Európai Bizottság javaslata.

A Frontex 2016-ban alakult. Egy frissen alakult szervezetről van szó, amelyet Heinz-Christian Strache, Ausztria alkancellárja embercsempész szervezetnek minősítette – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

Az alkotmányjogász szerint ez nem túl hízelgő az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségre nézve, amelynek a feladata a külső határok védelme lenne. Amíg nem fordítanak érdemi forrásokat arra, hogy legalább a déli, tengeri határokat megvédjék, a Frontexnek nem lesz jövője – mutatott rá Lomnici, aki az Egyesült Államokat hozta fel példaként.

Felhívta a figyelmet az Európai Tanács honlapján megtalálható kimutatásokra. Ezekből kiderül, a Frontex kötelekében, a Földközi-tengeren szolgáló hajók többsége a határvédelem ellátása helyett embereket mentett az elmúlt két évben. Európa-szerte meghallották Orbán Viktor álláspontját, amely szerint az Európai Bizottság javaslata megvonná a tagállamok szuverenitását – fogalmazott Deák Dániel.

A Figyelő főmunkatársa felidézte, ugyanez történt 2015-ben, a magyar határkerítés kapcsán, amelyet a nyugati sajtó egy újabb vasfüggönynek nevezett. Orbán Viktor ugyanakkor konzekvensen kiállt a magyar álláspont mellet és a nyugat-európai vezetők sorra belátták, hogy igaza van.

Lomnici Zoltán közröhej kategóriába sorolta, hogy az Európai Néppárt kapcsán lassan mindenki megszólal. Az alkotmányjogász hozzátette: az Európai Unió gyakorlatilag szatócsbolttá változott.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

echotv.hu
Címkék:
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó