Sargentini - ismét elő lehetett rántani a náci kártyát
2018. szeptember 22. 19:50

Gyakorlatilag 1990 óta, amikor Magyarországon jobboldali kormány van a nyugati sajtó egy jelentős része arról cikkezik, hogy hazánkban diktatúra van és megismétlődhet az 1930-as évek világa, így volt ez az Antall-kormány, valamint az első Orbán-kormány idején is – hívta fel rá a figyelmet Kovács András, az Origo.hu újságírója az ECHO TV Napi aktuális című műsorának pénteki adásában. Haraszti Gyula újságíró kiemelte, a Sargentini-jelentés csak ráerősített arra, hogy Magyarország esetében Nyugaton elő lehetett venni a náci-kártyát. Bándy Péter, a Magyar Demokrata vezető szerkesztője szerint a liberális oldalra itthon is jellemző, ha valaki nem a liberális politikát akarja folytatni, akkor az a „Horthy-rendszer restaurálására készül”.

Haraszti Gyula úgy látja, a hazugságokra épülő Sargentini-jelentés újfent alkalmat ad a nyugati liberális sajtónak arra, hogy rossz színben tüntessék fel Magyarországot. Meglátása szerint a náci kártya jó eszköz arra, hogy a nemzetközi közvélemény elutasító legyen egy országgal, vagy egy kormánnyal szemben.

Bándy Péter a legsúlyosabb bélyegnek a szélsőségességet, az antiszemitizmust nevezte s ez ellen a legnehezebb is védekezni.

Velkovics Vilmos műsorvezető azon kérdésére, hogy a Sargentini-jelentés mennyire segíti az értelmes vitát, Kovács András kiemelte, a fő probléma az, hogy maga a jelentéstevő nem törekedett semmiféle párbeszédre, a holland zöldpárti képviselő nem is próbálta meg felvenni a kapcsolatot Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Az Origo újságírója emlékeztetett arra, Sargentini azt gyakorlatilag nyilatkozta, neki mindenben igaza van és bírálhatatlan.

Amikor Sargentini Magyarországon járt, akkor sem a magyar kormány szerveit, hanem azokat kereste meg, akik tendenciózusan elítélik a magyar kabinetet – tette hozzá Haraszti Gyula.

A teljes beszélgetés IDE kattintva érhető el!

echotv.hu
Címkék:
  • Két majom
    Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
  • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
    Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
MTI Hírfelhasználó