Böngészőbe települ a védelem az új vírusirtónál
2018. szeptember 23. 09:53

Mostantól beépülő kiegészítő védheti a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát.

A G DATA vírusirtó kiegészítőjének segítségével a https-forgalom biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető.

Korábban már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmát. Röviden megismételve a lényeget: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést.

A biztonsági cég ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

Az Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe olyan kiegészítőt telepít, amely a https forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot.

A telepítés után a böngésző indításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a kiegészítő telepítésére:

kep1

A kiegészítők telepíthetők a szoftveren belülről is. Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd Antivirus / Böngészés közbeni védelem/ Böngészőkiegészítők kezelése útvonalon kattintsunk a Kiegészítők… gombra.

kep2

Ezután adjuk hozzá a kiegészítőket a böngészőnkhöz.

A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett szintén újdonság a fejlettebb magatartásalapú védelem (jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása.

hirado.hu
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: Antall József nem adta fel sosem a célját
  Antall József öröksége, hogy a kedvezőtlen erőviszonyok ellenére sem adta fel sosem a célját, hogy visszavezesse Magyarországot a kommunizmus előtti önmagához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban.
 • Szirt a habok közt
  Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt volt országgyűlési képviselője, a KDNP tiszteletbeli elnöke Antall József kormányában népjóléti miniszterként szolgált. Személyes visszaemlékezésével tisztelgünk a szocialista diktatúra időszaka utáni első szabadon választott kormány 25 éve elhunyt miniszterelnöke előtt.
 • Az egyház nagyon is a modern világ része
  Prőhle Gergely immáron harmadik ciklusát kezdi meg a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelőjeként, vele beszélgettünk kereszténységről, hitről, az evangélikus egyház jelenéről, az adventről és arról, hogyan tudnak a hívők segíteni a migrációs válságban. Egyáltalán: kell-e segíteni?
MTI Hírfelhasználó