Böngészőbe települ a védelem az új vírusirtónál
2018. szeptember 23. 09:53

Mostantól beépülő kiegészítő védheti a Google Chrome és a Firefox adatforgalmát.

A G DATA vírusirtó kiegészítőjének segítségével a https-forgalom biztonságosabban és hatékonyabban ellenőrizhető.

Korábban már írtak arról, hogy miért rossz, ha a vírusirtó szoftverek a böngésző és a távoli szerver közé beékelődve ellenőrizik a https-forgalmát. Röviden megismételve a lényeget: ez a gyakorlat akár ronthatja a biztonságot, és sérülékenyebbé teheti a böngészést.

A biztonsági cég ezért már korábban sem ezt a megoldást alkalmazta a https-forgalom ellenőrzésére, hanem a letöltött fájlokat akkor elemezte, amikor azok létrejöttek a számítógépen.

Az Antivirus, Internet Security és Total Security most megjelent új verziója ennél tovább megy: a Firefox és a Google Chrome böngészőkbe olyan kiegészítőt telepít, amely a https forgalmat közvetlenül a böngészőben ellenőrzi, és ezzel nem tör meg egyetlen tanúsítványt sem. Az eredeti, titkosított kapcsolat így megmarad a böngésző és a távoli weboldal között, ami maximalizálja a biztonságot.

A telepítés után a böngésző indításakor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely felhívja a figyelmet a kiegészítő telepítésére:

kep1

A kiegészítők telepíthetők a szoftveren belülről is. Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd Antivirus / Böngészés közbeni védelem/ Böngészőkiegészítők kezelése útvonalon kattintsunk a Kiegészítők… gombra.

kep2

Ezután adjuk hozzá a kiegészítőket a böngészőnkhöz.

A böngészőkbe beépülő kiegészítők mellett szintén újdonság a fejlettebb magatartásalapú védelem (jobb felismerési algoritmus, kevesebb felhasználói interakció), valamint a memória és az automatikusan elinduló szoftverek gyorsabb átvizsgálása.

hirado.hu
 • Hamis zászlók
  A hamis látszat keltésével azt hazudni, hogy a nemzetellenes szélsőség az adott nemzet megerősödését, gazdagodását, javát akarja.
 • „Tudományos” látásmód
  Ilyen körülmények között lefordíthatjuk-e Lenint magyar pénzből angolra?
 • Még botrányosabb a svéd miniszter nyilatkozata
  Megírtuk, hogy bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Most kiderült, még súlyosabb az eset.
 • A kormány küldetése, hogy mindent megtegyen a magyar nemzet fennmaradásáért
  A magyar kormány küldetése, hogy minden támogatást megadjon a nők anyává válásához, hiszen az anyaság a nőiesség része és az Isten alkotta természet rendje. Aki szerint mindez probléma, az beteg - mondta Semjén Zsolt.
 • Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból
  A hazatérés napjára, a Csehszlovákiától történt visszacsatolás 95. évfordulójára emlékeztek vasárnap Somoskőújfalun. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nógrád megyei falu díszpolgára az ünnepségen úgy fogalmazott: Somoskőújfalun feltámadás lett a trianoni gyászból.
MTI Hírfelhasználó