Több határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn
2018. szeptember 24. 12:44

Hajnalban összesen nyolc migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére – közölte hétfőn a rendőrség honlapja. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. szeptember 24-én 4 óra 25 perckor Hercegszántó közigazgatási területén három külföldit tartóztattak fel, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. Szinte ezzel egy időben, hajnali 4 óra 30 perckor Tompa közigazgatási területén egyenruhások újabb öt külföldit tartóztattak fel, ők macedón állampolgárnak vallották magukat.

Mivel a beszámoló szerint a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

MTI
Címkék:
  • Antall József és Sargentini
    Amikor nagy a zűrzavar, a cosmos helyett chaos van, amikor a szervezetlen rotyogás uralkodik, nem árt, ha fogódzót keresünk.
  • Szögi Lajos-emléknap
    Nem szép a történet, és nem lehet neki semmilyen fölemelő jelleget adni, nem mutatható fel körülötte jövőbemutató érték.
MTI Hírfelhasználó