Több határsértőt tartóztattak fel a rendőrök hétfőn
2018. szeptember 24. 12:44

Hajnalban összesen nyolc migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarország területére – közölte hétfőn a rendőrség honlapja. A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2018. szeptember 24-én 4 óra 25 perckor Hercegszántó közigazgatási területén három külföldit tartóztattak fel, akik iráni állampolgárnak vallották magukat. Szinte ezzel egy időben, hajnali 4 óra 30 perckor Tompa közigazgatási területén egyenruhások újabb öt külföldit tartóztattak fel, ők macedón állampolgárnak vallották magukat.

Mivel a beszámoló szerint a migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

MTI
Címkék:
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
 • Újracsomagolt Merkel-korszak
  A CDU-kongresszus személycseréi a folytonosságot garantálják a radikális irányvonallal szemben.
MTI Hírfelhasználó