Neten tévézünk, mobilon netezünk
2018. szeptember 24. 16:11

Mindegy, hogy otthon vagy úton használjuk eszközeinket, mindenhol hozzáférhetünk kedvenc tartalmainkhoz. A XXI. századi felhasználó ötvözi a digitális lehetőségeket, vagyis az eddig elérhető szolgáltatásokat ma már egyként használja.

A digitális eszközhasználati szokásaink végérvényesen átalakultak, egyre inkább elnetesednek, ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egy korábbi kutatása is alátámasztja. A tanulmány rávilágított, hogy az emberek életében központi szerepet tölt be az internet: a 14–40 évesek 91 százaléka netezik legalább heti rendszerességgel, de a 60 év felettiek körében terjed a legdinamikusabban ez az elfoglaltsági forma.

Míg 2009-ben csak minden tizedik idősebb böngészett az interneten, mostanra már 41 százalékuk teszi. A felmérésben résztvevők 94 százaléka böngészésre használja a világhálót, 81 százalék számára pedig kommunikációs csatornát jelent. Szintén nélkülözhetetlennek tartják szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz (zenehallgatás és videónézés 67 százalék), kapcsolattartáshoz (chatek, fórumok, 66 százalék), emellett 61 százalék már a hivatalos ügyeket is interneten intézi. Megállapítható az is, hogy a hazai tévéelőfizetők több mint fele (51,3 százaléka) nézett digitális kábeltévét vagy IPTV-t.

Magyar Idők
 • Séta egy holland zöldinnel
  Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
 • Stratégiai rasszizmus
  Ismét kiderült, hogy a spekulánsi szervezetek számára a terrormigránsok fontosabbak, mint az európai gyermekek.
 • Orbán: A törvény jót fog tenni a munkavállalóknak
  Fontos és jó törvényt alkottunk – nyilatkozta újságíróknak Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban, miután a képviselők megszavazták a munka törvénykönyve módosítását, amely tartalmazza egyebek mellett a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.
 • Inkább hasonlít az ellenzék egy állatkertre
  Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben - értékelte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szerdai parlamenti történéseket újságíróknak.
 • Példátlan cirkusz a parlamentben
  Az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői, valamint függetlenek a parlament szerdai üléskezdése előtt felsorakoztak az elnöki emelvény, valamint az előtte lévő szónoki pulpitus körül, mindkét oldalról elállva a feljárat útját.
MTI Hírfelhasználó